Ексклюзиви
неділя, 08 квітня 2018 13:38

Хімічна атака в Сирії: США кивають у бік Росії, Кремль спростовує

Автор: bbc.com
  Понад 100 людей загинуло під час хімічної атаки в Сирії – військовики президента Башара Асада застосувала токсичний газ зарин
Понад 100 людей загинуло під час хімічної атаки в Сирії – військовики президента Башара Асада застосувала токсичний газ зарин

Росія несе відповідальність за хімічну атаку, яку урядові сили в Сирії провели проти повстанців, внаслідок чого загинули десятки людей, а ще сотні - постраждали.

Про це телеканалу CNN розповіли в Держдепі США.

"Історія застосування режимом хімічної зброї проти власного народу добре відома, і фактично розпочалася із заринової атаки у Східній Гуті 21 серпня 2013 року, в результаті якої загинули понад 1000 сирійців", - розповіли в американському відомстві.

США вважають Росію відповідальною за проведення в Сирії хімічних атак.

"Росія несе відповідальність за жорстокий напад на сирійців за допомогою хімічної зброї. Підтримка, яку надає Росією режиму Асада, а також відмова припинити використання хімічної зброї в Сирії ставлять під сумнів прагнення Москви подолати кризу", - заявив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нудно, дівчатка": Путін прокоментував хімічні атаки в Сирії

Раніше інформувалося про 70-100 загиблих внаслідок хімічної атаки в Сирії, проте, вже з'явилися заяви і про більш як 150 загиблих. Також близько тисячі людей постраждали.

Автор: www.ukrinform.ua
  У Східній Гуті, в місті Дума, який контролюють повстанці, після декількох днів відносного затишшя авіаудари знову призвели до великої кількості загиблих
У Східній Гуті, в місті Дума, який контролюють повстанці, після декількох днів відносного затишшя авіаудари знову призвели до великої кількості загиблих

У Міністерстві оборони Росії заявили, що повідомлення про застосування сирійською армією проти повстанців в місті Дума Східної Гути бомб із хлором не відповідає дійсності.

"Рішуче спростовуємо цю інформацію", - сказав начальник російського центру з примирення ворогуючих сторін в Сирії генерал-майор Юрій Євтушенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко, Скрипаль, Литвиненко: ланцюг отруєнь пов'язали з Путіним

У той же час заступник міністра оборони Російської Федерації генерал-полковник Олександр Фомін в інтерв'ю пропагандистському ресурсу "Звезда" заявив, що під час війни у Сирії Росія випробувала 215 нових зразків озброєнь і військової техніки.

"Ми випробували в Сирії в реальних бойових умовах 215 зразків озброєнь і військової техніки", - сказав Фомін. Про які саме зразки зброї йдеться генерал не уточнив.

Велика Британія заявила, що з'ясувала точне місце виготовлення отруйного газу "Новачок". Його виготовили в місті Шихани Саратовської області Росії. Ця лабораторія є аналогом британської дослідної бази в Портон-Дауні. Так Лондон обґрунтовував відповідальність Росії за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Зараз ви читаєте новину «Хімічна атака в Сирії: США кивають у бік Росії, Кремль спростовує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути