Ексклюзиви
пʼятниця, 12 серпня 2022 08:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Хабаровський край вербує батальйони добровольців воювати в Україні – ISW

Хабаровський край вербує батальйони добровольців воювати в Україні – ISW
У Хабаровському краю набирають добровольців на війну в Україну. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Регіони Російської Федерації продовжують вербувати добровольців для участі у війні в Україні. 60% збройних сил ворога складаються з добровольців за короткостроковими контрактами.

Зокрема в Хабаровському краї РФ зараз формують два нові добровольчі батальйони, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Губернатор Хабаровського краю Михайло Дегтярьов 10 серпня повідомив про реєстрацію двох батальйонів, "Барон Корф" і "Святитель Інокентій", які активно набирають добровольців для відправки в Україну. Він заявив, що батальйони приймуть усіх охочих віком від 18 до 50 років і забезпечать одноразову виплату 250 тисяч рублів (близько $4124) за підписання короткострокового контракту на термін від шести місяців до трьох років", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль вербує узбеків добровольцями воювати в Україні – ISW

Російські військові продовжили вживати заходів щодо компенсації втрат особового складу в Україні. Водночас моральний дух у лавах армії РФ залишається низьким.

"Російські війська призначають колишніх сержантів командирами взводів після закінчення короткострокових офіцерських курсів. На окупованій Луганщині триває примусова мобілізація до резерву другого армійського корпусу. Російська окупаційна влада планує призвати 8 тисяч осіб", – ідеться у звіті американських аналітиків за підсумками 11 серпня.

Ці факти узгоджуються з оцінкою ISW на початку березня про те, що російські сили продовжуватимуть швидко замінювати деградуючі резерви менш підготовленими добровольчими силами.

Російська Федерація продовжує приховану мобілізацію, щоб поповнити лави російської армії новими окупантами. Перевагу Кремль віддає жителям національних республік. 11 липня губернатор Новосибірської області Андрій Травніков наказав сформувати резервний батальйон для участі в "спецоперації". Республіка Бурятія набирала в батальйон чоловіків із середньою освітою.

Зараз ви читаєте новину «Хабаровський край вербує батальйони добровольців воювати в Україні – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути