середа, 08 травня 2019 16:57

Гуайдо визнав провальною спробу відсторонення Мадуро від влади

Гуайдо визнав провальною спробу відсторонення Мадуро від влади
Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо визнав, що спроба повалити Ніколаса Мадуро зазнала невдачі. Фото із відкритих джерел.

Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо визнав, що спроба повалити Ніколаса Мадуро зазнала невдачі.

Політик зауважив, що розраховував на більшу підтримку військових, які мали натиснути на Мадуро. Це призвело б до його відставки, передає The Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть використати армію у Венесуелі

"Можливо, нам потрібно більше солдатів, щоб підтримати переворот та Конституцію. Думаю, що зміни наразі очевидні", – заявив Гуайдо.

Він також зауважив, що радий бачити серед союзників США. І відкритий до пропозиції з боку Вашингтона про початок військової інтервенції до Венесуели.

У ніч на 30 квітня за місцевим часом лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо закликав армію підтримати його і покласти край узурпації влади Ніколасом Мадуро. Він оголосив фінальну фазу операції "Свобода", після чого по всій країні спалахнули протести. Поліція застосувала сльозогінний газ та військову техніку проти маніфестантів у столиці.

Тимчасом рівень життя у Венесуелі знизився. Лише за кілька місяців 2019-го відбулася низка відключень світла та води, що погіршило і так складну ситуацію для багатьох, хто зіткнувся з гіперінфляцією, дефіцитом продуктів харчування та ліків. За даними ООН, наразі чверть жителів Венесуели гостро потребують гуманітарної допомоги, а 3,7 мільйона – потерпають від недоїдання.

Зараз ви читаєте новину «Гуайдо визнав провальною спробу відсторонення Мадуро від влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути