Ексклюзиви
неділя, 26 листопада 2017 02:24

"Брудне покривало" за $1,5 млн - американець продав бабусин спадок

"Брудне покривало" за $1,5 млн - американець продав бабусин спадок
Американець Лорен Крайтцер за $ 1,5 млн. продав покривало з бабусиної спадщини. Фото: John Moran Auctioneers

Американець Лорен Крайтцер за $ 1,5 млн продав покривало з бабусиної спадщини.

Воно було зроблено індіанцями народу навахо, повідомляє CNBC.

Більшу частину свого життя він працював теслею. Через автомобільну аварію в 2007 році більше півроку провів в лікарні. Через інфекцію був змушений погодитися на ампутацію ступні.

Виготовлене руками індіанців покривало дісталося йому в 2005 році. Лорен згадує, що відправився до бабусі додому, щоб забрати залишені йому книги.

"Однією з останніх речей, які ще ніхто не встиг забрати, була сумка з двома покривалами, які бабуся сама отримала від своєї матері. Сестра схопила магазинне покривало, а друге, яке одного разу використовували, щоб прийняти пологи у кішки, впало на підлогу", - розповідає Крайтцер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виставили на продаж невідомі фото оголеної Мадонни

Він забрав покривало собі і поклав в шафу, де воно пролежало багато років. Весь цей час чоловік жив у злиднях, єдиним джерелом його доходу була допомогу з інвалідності.

Одного разу Крайтцер побачив по телевізору шоу Antiques Roadshow, в якому колекціонер Дон Елліс оцінив вартість іншого виготовленого руками індіанців навахо покривала в $500 тис.

Крайтцер став шукати експертів, які змогли б визначити вартість його покривала. Фахівець заявив, що за покривало можна буде отримати до $ 200 тис. Торги відбулися в 2012 році: вони тривали всього 77 сек.

На торгах одного з двох найбільших у США аукціонних домів Sotheby's продали картину колишнього британського прем'єр-міністра Уїнстона Черчилля. Політик написав у 1962 році і подарував своєму охоронцеві Едмунду Мюррею

Зараз ви читаєте новину «"Брудне покривало" за $1,5 млн - американець продав бабусин спадок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути