пʼятниця, 10 грудня 2021 09:27

Грузія спростила для українців умови перебування в країні

Грузія спростила для українців умови перебування в країні
Вимога стосується людей старше 18 років. Фото: pixabay.com

Іноземним громадянам, які прибувають до Грузії, для підтвердження безпечного Covid-статусу відтепер достатньо надати відповідні документи, видані у країні проживання.

Такі зміни внесли до постанови уряду країни, повідомляє інформаційний портал "Новости - Грузия". Вони вже набули чинності.

"Зелений" статус іноземних громадян, які не зареєстровані на електронному порталі www.covidpass.moh.gov.ge, у застосунку CovidPass Georgia та EU Digital Covid Certificate, перевірятиметься за QR-кодом, виданим країною проживання. Або надаватиметься на підставі довідки про повну вакцинацію чи документа про негативний ПЛР-тест", - йдеться у документі, підписаному прем'єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі.

Із 1 грудня відвідувати культурно-розважальні заклади, ресторани, кафе, тренажерні зали та гірськолижні курорти в Грузії можуть лише власники "зеленого" Covid-статусу. Він надається особам, які пройшли повний курс вакцинації, одужали від коронавірусу або здали ПЛР- чи тест на антигени. Вимога стосується людей старше 18 років.

У Грузії з початку пандемії зафіксували понад 879 тис. випадків зараження коронавірусом. Одужали понад 822 тис. осіб, померли - 12,5 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ визначили, кому варто робити бустерне Covid-щеплення

З 15 грудня Польща запроваджує нові правила в'їзду в країну. Уряд Польщі також прийняв рішення посилити карантинні обмеження.

Зараз ви читаєте новину «Грузія спростила для українців умови перебування в країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути