неділя, 26 березня 2017 00:40

Грібаускайте: Росія загрожує усій Європі

Грібаускайте: Росія загрожує усій Європі
Фото: Foreign Policy

Політика, яка проводиться російським урядом, становить загрозу для Балтійського регіону і для всієї Європи в цілому.

Про це президент Литви Даля Грибаускайте заявила в інтерв'ю виданню Foreign Policy.

"Росія є загрозою не тільки для Литви, але і для всього регіону і всієї Європи. Ми бачимо, як Росія поводиться в Калінінграді, російському анклаві біля наших кордонів. Там вони розгорнули ракетні комплекси, які можуть нести ядерний заряд, вони можуть досягти європейських столиць", – зазначила Грібаускайте.

Вона підкреслила необхідність присутності на постійній основі американських військ в Балтійському регіоні, а також розміщення комплексів протиповітряної оборони.

Глава Литви наголосила, що зараз американські військові знаходяться в Німеччині й у Західній Європі. У той же час, на її думку, "найбільша загроза" концентрується в країнах Східної Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині відреагували на розміщення крилатих ракет у Калінінграді

Крім того, литовський лідер заявила про свою довіру американській владі незалежно від того, яка адміністрація знаходиться в Білому домі.

"США не повинні залишати міжнародну арену. Якщо США замкнуться в межах свого континенту, то з'явиться занадто великий простір, який могла б зайняти Росія", – вважає Грибаускайте.

Вона не бачить підстав для скасування антиросійських санкцій, оскільки вони є відповіддю світового співтовариства на анексію українського Криму.

Нагадаємо, в Калінінград - місто розташоване між Польщею і Литвою, Росія відправила комплекси "Іскандер", здатні переміщати оснащені ядерні боєголовки. В міноборони РФ заявили, що оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер" перекинули в Калінінградську область в рамках бойової підготовки збройних сил РФ.

Зараз ви читаєте новину «Грібаускайте: Росія загрожує усій Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути