Ексклюзиви
субота, 31 жовтня 2020 18:22

Греція на місяць закриє більшість барів і ресторанів

Греція на місяць закриє більшість барів і ресторанів
Уряд введе заходи підтримки на суму близько 1,5 млрд євро для зачеплених секторів. Фото: Reuters

З 3 листопада Греція розширить комендантську годину в нічний час для пересування і закриє ресторани і бари в найбільш густонаселених районах країни на один місяць.

Дані обмеження вводять з метою стримання зростання кількості випадків Covid-19, повідомляє Reuters.

"У країні зареєстровано менше випадків коронавірусу, ніж в більшості країн Європи, але з початку жовтня спостерігається поступове зростання кількості інфекцій. Ресторани, бари, кав'ярні, кінотеатри, музеї і тренажерні зали будуть закриті з вівторка, 3 листопада, на один місяць в північній Греції і регіоні Аттика, включаючи столицю Афіни", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, комендантська година для пересування в нічний час, який до сих пір діяв в найбільш постраждалих районах, буде розширено по всій країні з півночі до 5 години ранку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зайняті 67,2% лікарняних ліжок - МОЗ

"Ці нові правила зосереджені на двох джерелах, які, як можна перевірити, сприяють поширенню вірусу; розваги і пересування людей.

Уряд введе заходи підтримки на суму близько 1,5 млрд євро для зачеплених секторів. Греція вже виділила понад 14 мільярдів євро на підтримку економічного впливу першої хвилі вірусу", - розповів прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс.

Повідомляється, що роздрібні підприємства, промисловість і школи залишаться відкритими, поряд з галузями послуг, такими як готелі і перукарні.

У Греції в п'ятницю був зареєстрований новий пік - 1690 нових випадків Covid-19 і п'ять смертей, в результаті чого число жертв з моменту появи вірусу в кінці лютого досягло 620.

Зараз ви читаєте новину «Греція на місяць закриє більшість барів і ресторанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути