понеділок, 24 січня 2022 17:27

Грецькі курорти потерпають від снігового буревію: фото і відео
10

На Грецію обрушився потужний сніговий шторм Елліс.

Снігом засипало майже всю область Аттика, де розташована столиця Афіни, а також курортні острови Міконос, Санторіні, Сірос, Наксос, Тінос, Андрос, пише ABC News.

"Сильний снігопад спровокував на дорогах масштабні пробки і десятки аварій. Багато гірських поселень виявилися відрізаними від цивілізації, оскільки їхня інфраструктура не призначена для подібних погодних умов", - йдеться у повідомленні.

Фото: Reuters

Місцеві мешканці стверджують, що це найпотужніший снігопад за останні кілька десятків років. Понад 46 тис. шкільних закладів по всій країні перевели на дистанційне навчання. Уряд просить населення не виходити на вулицю без потреби.

На островах, де бракує снігоочисної техніки, довелося залучати пожежні служби, поліцію та збройні сили, щоб евакуювати застряглих в автомобілях громадян та туристів.

Негода утримається на курортах та в столиці до середи. Міністерство охорони здоров'я дало вказівку закрити пункти Covid-вакцинації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зачепило 84% населення: показали наслідки виверження вулкана біля Тонги

Усю наявну снігоочисну техніку направили у великі міста і столицю, але вона не справляється. Влада обмежила рух автомагістраллю Афіни-Ламія. На півдні країни спостерігається мінусова температура. Сніг продовжує йти.

Сильний снігопад обрушився на початку січня на Токіо та прилеглі райони. Понад 50 людей потрапили до лікарень після того, як послизнулися чи впали через сніг на вулицях. У центрі Токіо випало 10 см снігу. Такого не траплялося останні чотири роки.

Зараз ви читаєте новину «Грецькі курорти потерпають від снігового буревію: фото і відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути