четвер, 15 вересня 2022 04:00

Готувала команда з 20 людей. Кухар Єлизавети ІІ розкрив, що королева їла щодня

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ дотримувалася встановлених нею традицій не лише у виборі вбрання чи аксесуарів до нього. Також вона ретельно складала своє щоденне меню.

Королівські кухарі ділилися протягом багатьох років рецептами улюблених страв монархині. Зокрема, колишній шефкухар Єлизавети ІІ Даррен Макгрейді на сторінках своїх книг та в інтерв'ю різним виданням часто розповідає, які страви любила королева, також він ділиться рецептами цих страв на своєму каналі на YouTube. Видання Еxpress.co.uk склало приблизний раціон королеви, судячи з розповідей Макгрейді.

Він готував особисто Її Величності понад 15 років. Навіть супроводжував у двох королівських турах по Австралії, а також готував для п'яти американських президентів під час їхніх державних візитів.

Автор: eastnews.ua
  Королева Великої Британії Єлизавета ІІ дотримувалася встановлених нею традицій не лише у виборі вбрання чи аксесуарів до нього
Королева Великої Британії Єлизавета ІІ дотримувалася встановлених нею традицій не лише у виборі вбрання чи аксесуарів до нього

За словами Макгрейді, Єлизавета ІІ харчувалася чотири рази на день. Але зауважив, що це були чотири невеликі порції.

Зокрема, на сніданок британська королева мала просту чашку чаю і печиво, потім була тарілка пластівців. Обід Її Величності складався з риби на грилі зі шпинатом чи кабачками. Кухар також сказав, що Єлизавета ІІ любила курку-гриль із салатом.

Пообідній чай складався з бутербродів і булочок. І це було одним з улюблених приймань їжі Її Величності. Макгрейді розповів, що королева пила післяобідній чай ближче до вечора і насолоджувалася булочками з джемом і збитими вершками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'яті Єлизавети ІІ. П'ять надихаючих фільмів про життя королеви

"У неї завжди був післяобідній чай, де б вона не була. Ми прилетіли до Австралії і були на Королівській яхті. Була п'ята година ранку, але для королеви була п'ята година дня, тож моєю першою роботою було приготування булочок", – казав він.

Вечеря для королеви була різною. Королівський шефкухар сказав, що страви зазвичай складалися з м'яса чи риби й овочів. За словами Макгрейді, вона любила гельський стейк, а також стейк із філе з грибним соусом і віскі.

Автор: eastnews.ua
  Королева була ласункою і особливо любила багатошаровий шоколадний торт зі стружкою з білого й темного шоколаду
Королева була ласункою і особливо любила багатошаровий шоколадний торт зі стружкою з білого й темного шоколаду

Тоді, коли Макгрейді працював у Єлизавети ІІ, на кухні була команда з 20 кухарів. Шефкухар двічі на тиждень надавав Її Величності меню, в якому вона обирала страви в залежності від того, чого їй хотілося цього тижня.

Також він розповів, що британська королева особливо любила креветки "моркам-бей" у горщиках на тостах. Ці креветки маринувалися в пряному маслі за секретним рецептом, а потім королева їла їх із теплими тостами. Ще додав, що королева була ласункою і особливо любила багатошаровий шоколадний торт зі стружкою з білого й темного шоколаду.

Після смерті королеви Великої Британії Єлизавети ІІ на трон автоматично зійшов її старший син Чарльз. Тепер він називатиметься Карлом ІІІ.

Монархиня, яка правила найдовше в історії країни, померла 8 вересня у 96 років. Її Величність мала четверо дітей, вісім онуків і 12 правнуків. Розбираємось, як змінилася черга на британський престол після смерті Єлизавети ІІ.

Зараз ви читаєте новину «Готувала команда з 20 людей. Кухар Єлизавети ІІ розкрив, що королева їла щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути