пʼятниця, 26 жовтня 2018 06:05

Голі та усміхнені - жінки продовжують жити після страшної трагедії
7

 Син Елісон Фітт з Сохема помер 2017-го від ускладнень після рідкісної  імунної хвороби. Жінка вирішила поділитись своїм болем і запропонувала сусідці створити благодійний календар
Фото: dailymail
Шейла Ебботт, 75 років, втратила сина 17 років тому - він загинув в аварії. Коли вона вперше почула про ідею сусідки, була шокована
Вони переконали десять інших жінок приєднатися до них для створення календаря "Сильних мам Сохему 2019". Доходи від його продажів підуть в лікарню Адденбрука і в організацію, яка допомагає жертвам дорожньо-транспортних пригод
51-річна Холлі Нікола (праворуч на фото),  погодилась стати Міс січень у благодійному календарі. Її десятирічну дочку вбив шкільний прибиральник Ієн Хантлі в 2002 році
Міс листопад, Клер Данкс, на фото, втратила старшу дитину і єдину дочку Лорен, 22 роки. Її вбив п'яний водій два роки тому

12 жінок з містечка Сохем, Англія, знялися оголеними для благодійного календаря "Сильні мами Сохему 2019". Усміхнені й щасливі жінки на фото в реальності пережили всі однакову трагедію - кожна з них трагічно втратила дитину. Своїми фото жінки хочуть показати, що навіть після такої жахливої трагедії життя продовжується.

Ідею створити такий календар вперше озвучила Елісон Фітт з Сохема. Вони дружили з сусідкою. Обидві втратили дітей. Син-підліток Елісон помер 2017-го від ускладнень після рідкісної імунної хвороби. Свій біль і горе жінка вирішила не переживати самотужки, пише Daily Mail.

Шейла Ебботт, 75 років, втратила сина 17 років тому - він загинув в аварії. Коли вона вперше почула про ідею сусідки, була шокована. Та подумавши, вирішила допомогти зібрати гроші і реалізувати проект. Жінки швидко знайшли в їхньому 10-тисячному містечку 12 жінок, що пережили втрату дитини.

В Сохемі жили Холлі Уеллс і Джесіка Чепмен. Десятирічних дівчат убив шкільний прибиральник Ієн Хантлі в 2002-го. Їхня мама,51-річна Холлі Нікола, погодилась стати Міс січень у благодійному календарі.

"Це жарт і добра справа водночас. Цим календарем ми хочемо сказати іншим жінкам: сміятися - це нормально. Ви можете сміятися, жити своїм життям. Ви ніколи не зможете пережити втрату дитини. Ви ніколи не будете такою, як до трагедії. Але це не означає, що ви повинні назавжди повернутися обличчям до стіни", - каже Холлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни знялись в благодійній фотосесії з безпритульними собаками

Холлі каже, що жінки з цього проекту дуже додають їй сили. А його засновниця Елісон каже, що народився він з такої сумної теми, але став зовсім іншим.

"Я раптом зрозуміла, що знаю так багато жінок, які втратили дітей в нашому місті. Сохам-дуже згуртоване співтовариство. Ми багато спілкуємось. Я вважаю, що така група повинна існувати в кожному місті", - розповіла авторка ідеї.

Знімки повністю оголених і, в той же час, скромних жінок привернули свою аудиторію. Перший тираж календаря в їхньому містечку вже розкупили. Учасниці переживали, що люди можуть бути шоковані або вирішать, що такі фото будуть несумісними з контекстом. Та все ж ризикнули.

"А чого люди очікують? Щоб ми носили чорне і сиділи в кутку все життя?- каже Елісон. - Ні. Якщо ми щось і зрозуміли з того, через що пройшли, так це те, що життя занадто коротке для такого".

Гроші, зароблені від продажу календаря, жінки планують віддати лікарні Адденбрука і організації, яка допомагає жертвам дорожньо-транспортних пригод. Жінки думали, що це буде одноразовий проект. Але він перетворився на щось більше.

"Ми стали групою підтримки, сестрами. Тепер це клуб, членами якого ніхто не бажав би стати" - каже Міс жовтень Керол Брэннан, 69 років. Її син помер від раку.

"Ми не сидимо і не говоримо про наших мертвих дітей. Ми сміємось і плачемо, разом продовжуємо жити далі", - пояснила жінка.

Австралійські пожежники разом із тваринами знялися для календаря на 2019 рік. На фото усміхнені чоловіки з оголеними торсами позують із тваринами. Мета проекту, збір коштів для благодійних організацій.

Зараз ви читаєте новину «Голі та усміхнені - жінки продовжують жити після страшної трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути