субота, 20 січня 2018 11:30

Річниця інавгурації Трампа: 7 рішень, які змінили Штати

Річниця інавгурації Трампа: 7 рішень, які  змінили Штати
20 січня виповнюється перша річниця інавгурації президента США Дональда Трампа. Фото - znaj.ua

Сьогодні, 20 січня, виповнюється перша річниця інавгурації американського президента Дональда Трампа. За цей час політик встиг прийняти щонайменше 7 серйозних рішень, які назавжди змінили його країну.

Відкрита агресія проти КНДР

Під час виступу на Генасамблеї ООН Трамп заявив, що має намір повністю знищити Північну Корею. Зажадав від ООН ізолювати владу КНДР, поки вони не припинять ворожу поведінку.

"Кім Чен Ин веде себе і свій режим до самогубства. У США не буде іншого вибору, якщо Пхеньян не схаменеться", - заявив Трамп.

Відмова спонсорувати ООН

Трамп підписав наказ, яким скоротив фінансування усіх міжнародних організацій, які підтримують Палестинську автономію, фінансують аборти, долають санкції проти КНДР та Ірану. Під скорочення потрапили і витрати США на підтримку Організації Об'єднаних націй.

Закрив проект Obamacare
Трамп є противником соціального проекту попереднього президента Барака Обами - Obamacare, який ухвалили 2010 року. Поки що скасувати його не вдалося, але Трамп уже зробив декілька спроб протягнути відповідний закон через Конгрес. Obamacare дозволяє 25 мільйонам незастрахованих американців забезпечити собі медичне обслуговування за рахунок бюджету. Для тих, хто не отримує субсидій від держави, вартість медстраховки зросла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС: У Давосі Порошенко зустрінеться з Трампом

Вивів США з Тихоокеанського партнерства

Дональд Трамп оперативно підписав указ і про вихід США з транстихоокеанського партнерства. Він оцінював цей договір, укладений за Обами, як основну загрозу економіці США. Угода передбачала майже повне скасування митних зборів між 12 країнами з тихоокеанським узбережжям: США, Австралія, Бруней, Канада, Чилі, Японія, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, Сінгапур і В'єтнам. Японія вже визнала, що без Америки угода не має сенсу.

Податкова реформа Трампа

Трамп ініціював масштабну податкову реформу, яка повинна знизити збори як з великих підприємств, так і зі звичайних робітників. Президент США має намір спростити податковий кодекс. У результаті - знизити федеральні податки і змусити керівників штатів зменшити місцеві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порно-зірка розповіла пікантні подробиці роману з Трампом

Посилив санкції проти Росії

Трамп після тривалої дискусії з конгресменами підписав закон про санкції проти РФ. Закон об'єднує всі антиросійські санкції, які були прийняті раніше - після анексії Криму і початку війни в Донбасі. Закон також включає в себе санкції проти Ірану і КНДР.

Стіна на кордоні з Мексикою

У перші ж дні після інавгурації Дональд Трамп підписав указ про посилену охорону кордону США з Мексикою.

"З Мексикою, яка є однією з найбільш криміналізованих націй в світі, ми повинні мати Стіну", - заявив він.

Від мексиканського уряду вимагав відшкодувати частину витрат. Мексика відмовилася. За 10 місяців в Сан-Дієго, Каліфорнія, почалося будівництво прототипів стіни. Для початку їх обіцяють звести вісім: 4 з бетону, ще 4 з інших матеріалів. Висота майбутньої перепони - від 5,5 до 9 метрів.

Президент США Дональд Трамп запропонував перенести з Мінська в інше місце переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Річниця інавгурації Трампа: 7 рішень, які змінили Штати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути