неділя, 11 жовтня 2020 14:25

Глава Нагірного Карабаху готовий оголосити війну Азербайджану

Глава Нагірного Карабаху готовий оголосити війну Азербайджану
Керівник Нагірного Карабаху Араік Арутюнян заявив, що регіон не може прийняти умови Азербайджану. Фото: aravot

Очільник невизнаної Нагірно-Карабаської республіки (так званий Арцах) Араік Арутюнян заявив, що він готовий оголосити війну Азербайджану.

"Ми стоїмо за мир, більше за всіх на світі миру хоче Арцах , але ми не можемо прийняти обов'язкову умову від країни, мета якої - знищити народ Арцаха, тисячолітню культуру Арцаха, саму історію Арцаха. Я оголошу вітчизняну війну, закличу всіх вірмен прийняти не тільки матеріальну, а й фізичну участь. Вони хочуть тривалої війни? Ми не відмовимося, якщо буде нав'язана саме ця війна,"- сказав на прес-конференції Арутюнян, передає вірменське видання Аравот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджан і Вірменія звинувачують один одного в обстрілах

Вірменія і Азербайджан після узгодження перемир'я звинуватили одне одного в порушенні домовленостей і в обстрілах. Вірменія заявила, що збройні сили Азербайджану обстріляли Степанакерт (головне місто Нагірного Карабаху), Баку ж в суботу повідомило про обстріл азербайджанського міста Тертер, а в неділю - про ракетний напад на Гянджі.

Азербайджан заявив, що у результаті ракетного удару по житлових будинках другого за величиною міста Азербайджану - Гянджі загинули 7 осіб, а 33 отримали поранення. Вірменія спростувала свою причетність до цього.

Вірменія і Азербайджан вранці 27 вересня почали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і в провокуванні насильства. Обидві країни оголосили військовий стан і мобілізацію. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

10 жовтня з 12:00 Вірменія і Азербайджан в гуманітарних цілях домовилися про припинення вогню в Нагірному Карабасі.

Зараз ви читаєте новину «Глава Нагірного Карабаху готовий оголосити війну Азербайджану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути