четвер, 22 березня 2018 20:24

Німеччина спустить будівництво "Північного потоку-2" на гальма — експерт з енергетики

Німеччина спустить будівництво "Північного потоку-2" на гальма — експерт з енергетики
Будівельники "Північного потоку-2" можуть потрапити під нові санкції США. ФОТО: dw.com

Щоб факти російської корупції в Німеччині не спливли у публічному просторі, країна відкладе будівництво "Північного потоку-2".

Про це в коментарі Gazeta.ua розказав керівник центру "Стратегія ХХІ" 54-річний Михайло Гончар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США пригрозили санкціями компаніям-будівельникам "Північного потоку-2"

"Завдяки ефективній діяльності проросійських лобістів у Європі німецькі регулятори завершують процедури з надання дозволу на будівництво. Не на папері, а реальне. До кінця місяця федеральне відомство з питань судноплавства і картографії повинно видати остаточний дозвіл. Тому американці заворушилися. Спусковим механізмом послужило отруєнням колишнього агента російського Головного розвідувального управляння Сергія Скрипаля на Британських островах. Воно переформатовує ставлення Заходу до Росії в цілому і до запропонованих нею проектів зокрема", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін закликав ЄС ввести санкції відносно Шредера

На думку експерта, США можуть знайти вагоміші аргументи, щоб німці відклали на невизначений термін проект будівництва.

"Ці санкції стимулюють перегляд позиції Німеччини. Це конфлікт на вербальному рівні, перепалка між Берліном і Вашингтоном. У Сполучених Штатів можуть знайтися вагоміші аргументи, щоб переконати німців відкласти на невизначений термін реалізацію цього проекту. Оскільки в США є підозри щодо потужних російських корупційних дій у Німеччині. Не виключено, що це робилося через Гергарда Шредера (колишній канцлер Німеччини, член правління російської компанії Газпром. - ГПУ). Якщо якісь факти почнуть виповзати в публічну площину, це загрожує колосальним корупційним скандалом в Берліні. Думаю, Німеччина спустить будівництво потоку на гальма. Не відмовить Росії в реалізації, але й не реалізовуватиме, відклавши в довгий ящик", - заявив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко поїде до Німеччини обговорювати "Північний потік-2"

Фірми, які працюють в секторі експорту російської енергії, можуть потрапити під санкції в рамках відповідного закону (підписаний президентом США Дональдом Трампом 2 серпня 2017 року, накладає додаткові санкції на Іран, Північну Корею і Росію). Про це заявила 20 березня представник Держдепартаменту США Гезер Науерт.

Закон обмежує співпрацю американських громадян і компаній із російським енергетичним сектором. Під санкції також потрапляють європейські компанії, які займаються російськими газопроводами.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина спустить будівництво "Північного потоку-2" на гальма — експерт з енергетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути