Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 16:01

Німеччина дозволила будівництво "Північного потоку - 2"

Німеччина дозволила будівництво "Північного потоку - 2"
Польща, країни Балтії та Данія стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від Газпрому. Фото: 5 канал

Федеральне відомство зі судноплавства і гідрографії Німеччини дало дозвіл на будівництво і експлуатацію трубопроводу "Північний потік - 2" у виключній економічній зоні країни в Балтійському морі.

BSH 27 березня повідомило про дозвіл будівництва газопроводу "Північний потік - 2" у виключній економічній зоні в Балтійському морі, йдеться у заяві відомства, передає "Інтерфакс".

Таким чином, необхідні дозволи для німецької ділянки загальною протяжністю 85 км отримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент блокує будівництво "Північного потоку 2"

"Процедури отримання дозволів в інших чотирьох країнах уздовж маршруту газопроводу - Росії, Фінляндії, Швеції та Данії, йдуть за графіком. "Північний потік – 2" чекає отримати їх у найближчі місяці до початку будівництва 2018 року", - пише проектна компанія.

Водночас Польща, країни Балтії та Данія стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від Газпрому. Адже він уже постачає майже третину об'ємів газу в ЄС.

Крім того, топ-менеджери російського Газпрому неодноразово заявляли про намір знизити, до 15 млрд м³ в рік, транзит газу через територію України в країни ЄС. Або взагалі припинити його.

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво і роботу 2 ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Довжина газопроводу становитиме понад 1,2 тис. км. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина дозволила будівництво "Північного потоку - 2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути