Ексклюзиви
понеділок, 16 травня 2022 08:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина припинить імпорт нафти з РФ, навіть якщо ЄС не погодить ембарго

Німеччина припинить імпорт нафти з РФ, навіть якщо ЄС не погодить ембарго
Владі ФРН залишається вирішити, як отримати достатню кількість нафти з альтернативних джерел для ключового східнонімецького нафтопереробного заводу. Фото: pixabay.com

Німеччина планує повністю відмовитися від постачання нафти з Російської Федерації вже до кінця 2022 року, навіть якщо Євросоюзові не вдасться запровадити шостий пакет санкцій.

На такий крок підуть також у тому випадку, якщо нові санкції ЄС даватимуть можливість купувати російську нафту більш тривалий період, повідомляє видання Bloomberg.

"Наразі уряд ФРН укладає угоди на закупівлю нафти у альтернативних постачальників. За словами офіційних осіб, уряд канцлера Німеччини Олафа Шольца має намір просувати свій національний план у межах санкцій Європи проти РФ за повномасштабне вторгнення в Україну", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтове ембарго проти Росії зараз є першочерговим - Зеленський

За даними джерел видання, уряд Німеччини продовжує зусилля з укладання угод з альтернативними постачальниками енергоносіїв. Там впевнені, що зможуть розв'язати проблеми з логістикою протягом наступних шести місяців. Частка російської нафти від загального обсягу з початку війни знизилася приблизно з 35 до 12%.

Зараз владі залишається вирішити, як отримати достатню кількість нафти з альтернативних джерел для ключового східнонімецького нафтопереробного заводу.

Нафтопереробний завод в Шведті, який забезпечує паливом міжнародний аеропорт Берліна, а також більшість заправних станцій у столиці і прилеглій землі Бранденбург, має забезпечити альтернативні поставки через німецький Балтійський порт Росток, йдеться в матеріалі.

Україна не може чекати доки ембарго на нафту Російської Федерації почне діяти, оскільки Росія використовує нафтові гроші для фінансування війни. Росія отримує мільярд доларів на день від експорту нафти.

Європейський Союз прагне узгодити поетапне ембарго на російську нафту у травні. Дипломати та офіційні особи відкидають пропозиції про затримку або пом'якшення санкцій. Найбільшою перешкодою для угоди про ембарго є залежність Болгарії, Чехії, Угорщини та Словаччини від російської нафти.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина припинить імпорт нафти з РФ, навіть якщо ЄС не погодить ембарго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути