Ексклюзиви
неділя, 22 листопада 2020 21:50

Генсек ООН попередив про неминучу хвилю "суверенних дефолтів"

Генсек ООН попередив про неминучу хвилю "суверенних дефолтів"
Гутерріш вважає, що багаті держави повинні піти на списання боргів деяким країнам, або, зокрема, відстрочити їх погашення. Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав списати борги бідним країнам, або, зокрема, відстрочити їх погашення до кінця 2021 року через пандемію коронавірусу.

За його словами, через кризу різко скоротилися потоки прямих іноземних інвестицій, фінансові операції, в тому числі грошові перекази, повідомляє Новини ООН.

Генсек попередив, що сьогодні стрімко зростають обсяги зовнішньої заборгованості, що може обернутися неминучою хвилею "суверенних дефолтів". У зв'язку з цим Гутерріш вважає, що багаті держави повинні піти на списання боргів деяким країнам, або, зокрема, відстрочити їх погашення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт G20: Китай висунув ідеї боротьби з коронавірусом

"Пандемія продемонструвала крихкість не тільки систем охорони здоров'я, а й глобальних інститутів управління і багатосторонніх відносин. Ми повинні взятися за розв'язання кризи і в ході відновлення побудувати краще майбутнє", - зауважив Гутерріш.

А тим часом пандемія коронавірусу набирає обороти. У ВООЗ заявили, що на початку 2021 року існує небезпека третьої хвилі коронавірусу в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Генсек ООН попередив про неминучу хвилю "суверенних дефолтів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути