вівторок, 24 жовтня 2023 23:51

Генсек ООН виправдав напад ХАМАСу на Ізраїль

Генсек ООН виправдав напад ХАМАСу на Ізраїль
Генсек ООН Антоніу Гутерреш виправдав напад ХАМАСу. Фото: eastnews.ua

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш в Раді Безпеки ООН заявив, що "палестинський народ піддається окупації протягом 56 років".

Постпред Ізраїлю при ООН Гілад Ердан у відповідь вимагає відставки генсека, який виправдовує напад терористів ХАМАС. Про це ізраїльський дипломат написав у себе в соціальній мережі Х (раніше Twitter).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЦАХАЛ повідомили, чому відкладають наземну операцію у Секторі Гази

"Важливо також визнати, що напад ХАМАСу стався не у вакуумі. Палестинський народ піддається окупації протягом 56 років. Його люди були змушені покинути свої будинки. Їхні будинки були зруйновані. Їхні надії на політичне рішення тануть", - заявив Гутерріш під час свого виступу.

У свою чергу Ердан нагадав, що бойовики ХАМАС влаштували різанину та закидають Ізраїль ракетами.

"Шокуюча промова Генерального секретаря ООН на засіданні Ради Безпеки, в той час як по всьому Ізраїлю обстрілюють ракети, довела, що Генеральний секретар повністю відірваний від реальності в нашому регіоні і що він розглядає різанину, вчинену нацистськими терористами ХАМАС, спотвореним і аморальним чином. Його заява про те, що "напади ХАМАСу відбулися не у вакуумі", висловлювала розуміння тероризму та вбивств. Це дійсно незбагненно. Дійсно сумно, що керівник організації, що виникла після Голокосту, дотримується таких жахливих поглядів. Трагедія!" - заявив дипломат.

При цьому він закликав генсека ООН, "який проявляє розуміння масових вбивств дітей, жінок і людей похилого віку", негайно піти у відставку.

"Немає ніякого виправдання і сенсу розмовляти з тими, хто проявляє співчуття до тих, хто скоїв найжахливіші злодіяння проти громадян Ізраїлю і єврейського народу. Просто немає слів", - підкреслив представник Ізраїлю.

7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю і під їх прикриттям прорвалися в приганичні міста, де вбивали, катували, викрадали і грабували місцевих жителів. Серед загиблих - понад 20 громадян України.

Армія Ізраїлю почала завдавати ударів по штаб-квартирах ХАМАС. Бойовики ж утримують мирних жителів в якості живого щита, тому через бомбардування в Газі гинуть мирні палестинці.

Зараз ви читаєте новину «Генсек ООН виправдав напад ХАМАСу на Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути