пʼятниця, 07 квітня 2023 07:50

Гелікоптер із 10 військовими на борту впав у море

Гелікоптер із 10 військовими на борту впав у море
На борту гелікоптера перебували 10 військових. Фото: eastnews.ua

На півдні Японії 6 квітня зник з радарів військовий вертоліт UH-60JA Black Hawk із чотирма членами екіпажу та шістьма пасажирами на борту.

Невдовзі у морі поблизу острова Міяко помітили уламки гелікоптера, повідомляє Reuters. Триває операція з пошуку та порятунку екіпажу.

"Військово-транспортний вертоліт Black Hawk зник з радарів за годину після вильоту з бази сухопутних сил самооборони неподалік частини ланцюга островів Окінава на південному заході країни", – йдеться в повідомленні.

На борту гелікоптера перебували 10 військових, серед яких – командир дивізії. Їхня доля досі невідома. На пошуки вийшли кораблі берегової охорони Японії.

"Берегова охорона виявила в морі сліди нафти, що можуть бути повʼязані зі зниклим з радарів бортом. Водночас чиновники поки ці повідомлення не коментують", – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сороковини після трагедії у Броварах: що відомо про авіакатастрофу

Керівник Наземних сил самооборони Ясунорі Морішіта заявив, що зниклий вертоліт розміщувався на ключовій регіональній армійській базі в префектурі Кумамото, що знаходиться на острові Кюсю. За його словами, вертоліт зник з радарів раніше, ніж вважалося.

Кораблі ВМС Китаю, що прямують до Тихого океану зі Східно-Китайського моря, часто проходять поблизу Міяко, де з 2019 року розміщено мобільні протикорабельні ракетні установки GSDF.

На заході Колумбії 20 березня розбився військовий гелікоптер. Четверо людей загинули унаслідок катастрофи. Гелікоптер виконував вантажну транспортну місію, а потім раптово впав із невідомих причин.

18 березня у Бразилії прямо посеред однієї з вулиць Сан-Паулу впав гелікоптер. Унаслідок аварії загинули четверо людей.

Зараз ви читаєте новину «Гелікоптер із 10 військовими на борту впав у море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути