субота, 14 квітня 2018 15:45

Франція підтвердила застосування хімічної зброї в Сирії

Франція підтвердила застосування хімічної зброї в Сирії
Франція оприлюднила звіт, в якому підтвердила застосування хімічної зброї сирійським режимом під час атак в місті Дума. Фото: Сont

Франція оприлюднила звіт з підтвердженням застосування хімічної зброї сирійським режимом під час атак 7 квітня в місті Дума.

Відповідний документ опублікували на сайті МЗС Франції.

Зазначається, що в основі звіту лежить технічний аналіз інформації з відкритих джерел і розсекречених даних, які отримали французькі спецслужби.

"Кілька смертоносних хімічних атак відбулися в місті Дума в кінці дня суботи, 7 квітня 2018 року, і ми оцінюємо з високим ступенем впевненості, що вони були виконані сирійським режимом", - йдеться у звіті.

Також в документі є інформаціє про великий наплив людей у день атаки, щонайменше 100 людей звернулись до лікарів Східної Гути з симптомами ураження хімічними речовинами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна солідарна зі США, Францією та Британією щодо Сирії - МЗС

"Загалом десятки людей, щонайменше 40 людей, згідно з кількома джерелами, могли загинути від ураження хімічною речовиною. Відомості, зібрані Францією і її союзниками, утворюють достатній масив доказів, щоб визначити провину сирійського режиму в хімічних атаках 7 квітня", - зазначається у звіті.

Росія заявила про намір скликати екстрене засідання Ради Безпеки ООН через авіаудари США та інших союзників коаліції опозиційних до Асада сил по об'єктах в Сирії. Також РФ різко засудила дії "групи західних країн".

Зараз ви читаєте новину «Франція підтвердила застосування хімічної зброї в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути