пʼятниця, 16 березня 2018 09:04

ФБР зафіксувало хакерські атаки росіян на ядерні об'єкти та авіацію США

ФБР зафіксувало хакерські атаки росіян на ядерні об'єкти та авіацію США
Шкідливі програми вже знайшли в компаніях ядерного та енергетичного сектору США. Американські спецслужби звинувачують в атаках росіян. Фото: PolitRussia.com

Спецслужби США оприлюднили докази кібератак росіян на важливі установі Сполучених Штатів. Насамперед, йдеться про галузі авіації, ядерної енергетики, торгівлі та водопостачання.

Така інформація міститься у звіті Федерального бюро розслідувань та Міністерства внутрішньої безпеки США. Комп'ютерні напади здійснювалися з березня 2016 року, пише "Радіо Свобода".

"МВБ і ФБР характеризують цю діяльність як багатоступеневу кампанію вторгнення, здійснену кібердіячами російського уряду, які обирали за ціль комп'ютерні мережі малих торговельних установ, у які вони встановлювали шкідливі програми, здійснювали доступ до конфіденційних даних (фішинг) і здобували віддалений доступ до комп'ютерних мереж енергетичного сектору. Здобувши цей доступ, кібердіячі російського уряду здійснювали розвідку цих мереж, просувалися ними і збирали інформацію про промислові автоматизовані системи управління", - зазначають американські експерти.

Шкідливі програми вже знайшли в кількох компаній США, що працюють в енергетичному та ядерному секторах. Проте ці атаки не спричинили великих збоїв у роботі комп'ютерних систем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну попередили про кібератаки російських хакерів

Вторгнення російських хакерів стали однією з причин застосування нових санкцій на РФ. Проте Москва відкидає всі звинувачення у зламі іноземних комп'ютерних систем.

Центр стратегічних і міжнародних досліджень оприлюднив дані по світовим кібератакам за 2017 рік. Згідно з висновками, найбільше збитків світовій економіці нанесли кіберзлочини, здійснені з території Росії. На 2-му місці - КНДР. Багато хакерських атак здійснили з Індії, В'єтнаму та Бразилії.

Зараз ви читаєте новину «ФБР зафіксувало хакерські атаки росіян на ядерні об'єкти та авіацію США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути