Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 07:55

Facebook-скандал: Цукерберг заспокоїв користувачів мережі

Facebook-скандал: Цукерберг заспокоїв користувачів мережі
Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг заявив про те, що компанія проаналізує всі додатки, які мають доступ до інформації користувачів і обмежить доступ даних для розробників. Фото — ТСН

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг заявив на своїй сторінці про те, що компанія проаналізує всі додатки, які мають доступ до інформації користувачів і обмежить доступ даних для розробників.

"Ми несемо відповідальність за захист ваших даних, і якщо ми не зможемо захистити їх, ми не маємо права обслуговувати вас. Я працював над тим, щоб точно зрозуміти, що сталося, і як переконатися, що це не повториться. Доброю новиною є те, що найважливіші дії, щоб запобігти цьому знову сьогодні, ми вже зробили багато років тому. Але ми також помилялися", - написав Цукерберг.

Він зазначив, що в 2013 році дослідник Кембриджського університету Олександр Коган створив додаток для вікторини, який встановили близько 300 тис. чоловік, що поділилися своїми даними, а також деякими даними своїх друзів. У 2014 році різко обмежили доступ додатків до інформації користувачів. Зокрема, розробники більше не можуть запитувати дані про друзів людини, якщо їх друзі не дали своєї згоди.

"У 2015 році ми дізналися від журналістів The Guardian, що Коган поділився даними зі свого додатка з Cambridge Analytica. Це суперечить нашій політиці, тому ми відразу ж заборонили додаток Когана з нашої платформи і зажадали, щоб Коган і Cambridge Analytica офіційно підтвердили, що вони видалили всі неправильно отримані дані. Вони надали ці сертифікати", - розповів Цукерберг.

За його словами, минулого тижня вони дізналися від публікацій в ЗМІ, що Cambridge Analytica, можливо, не видалила дані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукерберг став могутнішим за світових диктаторів - експерт

"Ми негайно заборонили їм використовувати будь-які наші послуги. Cambridge Analytica стверджує, що вони вже видалили дані і погодилися провести криміналістичну перевірку фірмою, яку ми найняли для підтвердження цього. Ми також працюємо з регуляторами, які також досліджують ці інциденти", - інформує засновник.

Цей скандал став порушенням довіри між Коганом, Cambridge Analytica і Facebook, а також між соціальною мережею і користувачами. Цукерберг пообіцяв перевірити всі програми, які мали доступ до інформації користувачів до змін платформи 2014 року і провести повну перевірку будь-якої програми з підозрілою активністю. Наголошується, що соціальна мережа заблокує тих розробників, які відмовляться пройти аудит. Крім того, в наступному місяці він зобов'язався показати інструмент по користуванню додатками і скасування дозволів на використання ними даними людей.

Засновника Facebook Марка Цукерберга запрошують до Європарламенту. Він повинен надати пояснення ситуації щодо зловживань персональними даними, до яких вдалася компанія Cambridge Analytica.

Зараз ви читаєте новину «Facebook-скандал: Цукерберг заспокоїв користувачів мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути