пʼятниця, 08 червня 2018 08:32

Facebook випадково оприлюднив особисті публікації мільйонів користувачів

Facebook випадково оприлюднив особисті публікації  мільйонів користувачів
Через збій у роботі соціальної мережі Facebook безліч приватних записів виявилися доступними для публічного перегляду. Фото - apnews.com

Через збій у роботі соціальної мережі Facebook безліч приватних записів виявилися доступні для публічного перегляду.

"Через помилки налаштування даних облікові записи були змінені без відома їх господарів. Через це повідомлення і матеріали, які дані особи розміщували у соцмережі, вважаючи, що їх побачать тільки невелика група людей, стали доступні всім бажаючим", - пише Associated Press.

Це сталося з 18 по 27 травня. При цьому наголошується, що співробітники Facebook виявили помилку 22 травня, проте змінили налаштування вже опублікованих повідомлень тільки п'ять днів по тому. Причиною помилки було те, що в соцмережі випробовували нову функцію. Адміністрація принесла користувачам вибачення і вже почала їх сповіщати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook-скандал: Цукерберг заспокоїв користувачів мережі

"Ми хотіли б вибачитися за цю помилку", — заявив Ерін Іган, який відповідає в Facebook за захист персональних даних. За його словами, збій в системі вже виправлений.

Американська компанія Facebook за останні десять років уклала мінімум з 60 найбільшими виробниками телефонів, смартфонів та інших електронних пристроїв угоди, що відкрили доступ до особистих даних користувачів цієї соціальної мережі. Більшість цих угод діє до цього часу.

Зараз ви читаєте новину «Facebook випадково оприлюднив особисті публікації мільйонів користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути