середа, 04 листопада 2020 10:54

Facebook і Twitter заблокували фейкові сторінки про вибори у США

Facebook і Twitter заблокували фейкові сторінки про вибори у США
Facebook заблокував кілька акаунтів, зокрема SV News і FJ News. Фото: Pixabay

Низку новинних акаунтів, які поширювали фейки про вибори у США, заблокували Facebook і Twitter.

Заблоковані сторінки публікували дані про голосування на виборах і в більшості випадків вони були зареєстровані нещодавно, повідомляє Reuters.

У Twitter заявили, що акаунти було заблоковано за порушення політики соцмережі з "координації" через публікацію неприпустимого контенту. В одного із заблокованих акаунтів SVNewsAlerts було понад 78 000 підписників. За останній тиждень їх кількість збільшилася більш ніж на 10 000. Серед інших заблокованих акаунтів - FJNewsReporter, Crisis_Intel і Faytuks.Там часто попереджали про заворушення, пов'язані з виборами, і висвітлювалися проблеми з безпекою і надійністю голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відреагував на попередні результати виборів у США

Також в акаунтах публікували дані про нібито шахрайство демократів. Там також активно висвітлювали мітинги на підтримку чинного президента США і кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа, а також його виступи.

Facebook заблокував кілька акаунтів, зокрема SV News і FJ News. Там пояснили таке рішення "невірогідною поведінкою". На одній зі сторінок заблокованого аккаунта було 20 000 пвдписників.

Дональд Трамп заявив, що "чесно переміг на президентських виборах", а також закликав припинити підрахунок голосів у штатах, які ще не оголосили результатів. Після завершення голосування у США він виступив із промовою.

Зараз ви читаєте новину «Facebook і Twitter заблокували фейкові сторінки про вибори у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути