середа, 28 листопада 2018 08:45

Євросоюз може запровадити нові санкції проти РФ

Євросоюз може запровадити нові санкції проти РФ
Євросоюз може розглянути питання про введення нових санкцій проти Росії у зв'язку з її агресією в Керченській протоці. Фото - Еспресо.TV

Євросоюз 10 грудня на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС може розглянути питання про введення нових санкцій проти Росії у зв'язку з її агресією в Керченській протоці. Про це заявила міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль.

Однак, за її словами, можливість запровадження санкцій залежить від викладення всіх фактів і обставин події, які будуть проаналізовані, повідомляє DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це – війна в Європі" - президент Естонії різко відреагувала на агресію в Азові

Кнайсль додала, що необхідно спостерігати за подальшим розвитком ситуації та поведінкою країн.

Вона закликала Україну і Росію не допустити подальшої ескалації конфлікту і наголосила на важливості вирішення ситуації мирним шляхом.

Вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їхнього переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. В цей же день українські кораблі були обстріляні і захоплені російським спецназом, включаючи 24 українських військових моряків - членів екіпажів, пізніше їх доставили в окуповану Керч. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків. Окупаційний суд Сімферополя уже взяв під варту на 2 місяці 15 полонених моряків.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз може запровадити нові санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути