середа, 01 грудня 2021 12:27

Євросоюз дав "зелене світло" новим санкціям проти Лукашенка

Євросоюз дав "зелене світло" новим санкціям проти Лукашенка
До списку додали декілька суддів та прокурорів, які допомагали режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Фото: Reuters

Євросоюз затвердив черговий пакет санкцій проти Білорусі у зв'язку з міграційною кризою на кордоні Польщі та Литви.

Обмеження проти 17 осіб і 11 організацій набудуть чинності 2 грудня, повідомив у середу брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Twitter.

"Посли ЄС щойно дали "зелене світло" п'ятому пакету санкцій щодо Білорусі. Робота над шостим пакетом почалася, але поки рано говорити про цифри. Він може бути готовий у січні-лютому", - написав Йозвяк.

До списку входять національний білоруський авіаперевізник "Белавіа" та туристичні компанії, які в ЄС вважають причетними до організації перевезення мігрантів переважно з Близького Сходу до кордону східного флангу блоку.

Крім того, до списку додали декілька суддів та прокурорів, які допомагали режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка розправитися з протестувальниками після суперечливих виборів у серпні 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко заговорив про повернення ядерної зброї у Білорусь

Євросоюз обвинувачує самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка у використанні мігрантів як "гібридної зброї" у тиску на Захід. Польща, Латвія та Литва встановили паркани та залучили тисячі прикордонників, солдатів і поліціейських, щоб захистити кордон, де розташувалися тисячі мігрантів. За даними організацій допомоги, за останні місяці загинули щонайменше 11 мігрантів.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз дав "зелене світло" новим санкціям проти Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути