четвер, 29 квітня 2021 17:57

Європарламент запровадить "Covid-19-сертифікати"

Європарламент запровадить "Covid-19-сертифікати"
Будівля Європарламенту в Страсбурзі / Reuters

Європейський парламент замість "зелених паспортів" запровадить європейський "Covid-19-сертифікат", який діятиме протягом року.

У документі, який може бути цифровим і паперовим, будуть дані про вакцинацію проти коронавірусу, нещодавній негативний результат тесту чи те, що особа перехворіла на Covid-19. Про це пише "Суспільне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни ЄС офіційно домовились про запровадження Covid-паспортів

Водночас Європарламент постановив, що ці документи не повинні служити проїзним документом і передумовою для реалізації права на вільне пересування.

"До власників сертифікатів Covid-19 не мають застосовуватися додаткові обмеження на поїздки, такі як карантин, самоізоляція чи тестування. Депутати Європарламенту наголошують, щоб уникати дискримінації невакцинованих і з економічних причин, країни ЄС мають забезпечити загальне, доступне, своєчасне і безкоштовне тестування", - зазначили в Європарламенті.

Також сертифікати перевірятимуться задля запобігання шахрайству і підробці, а також автентичність їхніх електронних печаток.

Раніше, у лютому, єврокомісарка з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідес заявляла, що в ЄС планують впровадити так звані "сертифікати вакцинації" для тих, хто отримав щеплення від коронавірусу.

Україна домовилася з Єврокомісією зробити сумісними український і європейський цифрові сертифікати про імунітет від Covid-19, що дозволить українцям вільно подорожувати Європою.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент запровадить "Covid-19-сертифікати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути