Ексклюзиви
пʼятниця, 11 травня 2018 05:10

Європа більше не може розраховувати на захист США - Меркель

Європа більше не може розраховувати на захист США - Меркель
Канцлер Німеччини Ангела Меркель: "Європа повинна взяти свою долю в свої руки".

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Європа більше не може розраховувати на військовий захист США і повинна "взяти свою долю у свої руки".

Про це вона сказала в німецькому Аахені на заході з нагоди вручення премії Карла Великого президентові Франції Еммануелю Макрону, передає Bloomberg.

"Вже не так, що Сполучені Штати просто захищатимуть нас", - сказала Меркель. "Європа повинна взяти свою долю в свої руки. Це завдання на майбутнє".

Канцлерка Німеччини зазначила, що "на порозі Європи" відбувається багато великих глобальних конфліктів і висловила стурбованість ризиком війни між Ізраїлем та Іраном у Сирії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель і Трамп мають спільну позицію щодо України

"Незважаючи на те, що країни Європейського Союзу досягли прогресу в оборонному співробітництві, ці зусилля залишаються "на ранньому етапі", - сказала вона.

Раніше голова Європарламенту Очільник Європарламенту переконаний, що ЄС потрібна єдина армія Очільник Європарламенту переконаний, що ЄС потрібна єдина армія Антоніо Таяні заявив про необхідність створити єдину армію Євросоюзу. "Європі в довгостроковій перспективі потрібна власна армія", - наголосив Таяні.

Єдиної зовнішньої політики не може бути без єдиної оборонної стратегії, пояснив він. За словами голови Європарламенту, зараз в ЄС є 28 армій, які "роблять більш-менш одне і те ж". При цьому посилення співробітництва у цій сфері дозволить значно заощадити і бути "активнішими і сильнішими на міжнародній арені", переконаний глава Європарламенту.

Зараз ви читаєте новину «Європа більше не може розраховувати на захист США - Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути