Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2024 10:10

Естонія скасувала пільгу для українських біженців

Естонія скасувала пільгу для українських біженців
Залізнична компанія Elron запроваджує єдину знижки для всіх. Фото: pixabay.com

Українські біженці в Естонії з 1 липня втратять можливысть безкоштовно їздити у поїздах державної залізничної компанії Elron картою громадського транспорту.

Потрібно буде купувати квиток на поїзд Elron за чинним тарифним планом, а також за зниженими знижками на індивідуальні квитки онлайн і в квиткових автоматах, повідомила пресслужба компанії.

"Право безкоштовного проїзду на поїздах Elron для військових біженців залишиться тільки для біженців, що прибувають до Естонії, протягом перших 2-4 днів на підставі спеціального браслета, виданого на прикордонному пункті, за умови, що біженець не може самостійно купити квиток", - сказала керівниця відділу розвитку бізнесу компанії Elron Піллі Каубер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі прийняли рішення щодо українських біженців: які виплати та пільги продовжено

Багато українських біженців працює і пропонувати їм безкоштовний проїзд на підставі карти громадського транспорту вже недоцільно. Знижки будуть однаковими для всіх пасажирів.

З 1 липня змінилися канальні знижки на індивідуальні квитки Elron.

"Знижка каналу у розмірі п'ять відсотків буде застосовуватися до індивідуальних квитків, придбаних онлайн та в автоматах у самому поїзді. Всі інші знижки на індивідуальні квитки залишаться незмінними - 30 відсотків від повної вартості квитка", - додала Каубер.

Велика Британія продовжить українцям, які втекли від війни з РФ, дозвіл залишитися в країні ще на 18 місяців. Продовження торкнеться понад 283 тисяч українців.

З початку 2025 року біженці зможуть подати заявку на те, щоб залишитися у Британії і надалі мати право на доступ до роботи, медичної допомоги та освіти.

Зараз ви читаєте новину «Естонія скасувала пільгу для українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути