середа, 30 вересня 2020 12:58

ЄСПЛ закликав Вірменію та Азербайджан утриматися від бойових дій

ЄСПЛ закликав Вірменію та Азербайджан утриматися від бойових дій
Війна за Карабах: ЄСПЛ закликав Вірменію та Азербайджан утриматися від бойових дій. Фото: Reuters

Європейський суд з прав людини застосував положення Європейської конвенції з прав людини та зобов'язав Вірменію й Азербайджан утриматися від бойових дій, які загрожують цивільному населенню.

Таке рішення Суд ухвалив на запит Вірменії щодо вжиття тимчасових заходів щодо Азербайджану з метою запобігання грубим порушенням прав людини з початку ескалації збройного конфлікту в Нагірному Карабаху, повідомляє Укрінформ.

Крім того, ЄСПЛ також вимагав від Єревана та Баку якнайшвидше повідомити про вжиті заходи щодо дотримання зобов'язань згідно із Європейською конвенцією з прав людини.

Зазначають, що Вірменія та Азербайджан вранці 27 вересня поновили бойові дії в Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій та провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан та мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірменія готова до мирного врегулювання конфлікту за Карабах - Пашинян

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався 1988 року. 1994-гоі - після шести років війни - було підписано Бішкекський протокол, за яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.

Зараз ви читаєте новину «ЄСПЛ закликав Вірменію та Азербайджан утриматися від бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути