середа, 26 травня 2021 09:12

Ще одна країна закрила авіасполучення з Білоруссю

Ще одна країна закрила авіасполучення з Білоруссю
Таке рішення прийняли "у відповідь на дії білоруської влади". Фото: Reuters

Уряд Латвії заборонив авіакомпаніям Білорусі використовувати латвійські аеропорти й повітряний простір країни. Латвійських перевізників своєю чергою зобов'язали облітати Білорусь.

Аеропорти країни також не обслуговуватимуть літаки інших держав, які використовують повітряний простір Білорусі на маршруті польоту, ідеться в повідомленні Міністерства транспорту Латвії. Таке рішення ухвалили "у відповідь на дії білоруської влади". Ідеться про перехоплення та примусову посадку в аеропорту Мінська пасажирського літака авіакомпанії Ryanair.

"Це небувалий випадок в історії цивільної авіації. Це поставило під загрозу безпеку пасажирів, екіпажу й літака. Я радий, що так само цей інцидент оцінила Єврорада. Її рекомендації відповідають позиції уряду Латвії. Наші рішення узгоджені та зважені", - заявив міністр сполучення Латвії Таліс Лінкайтс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна закрила авіасполучення з Білоруссю. Заборона в дії

23 травня в аеропорту Мінська здійснив примусову посадку пасажирський літак авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса. Літак посадили нібито через повідомлення про мінування, але вибухового пристрою не знайшли.

Рада Європи 24 травня рекомендувала авіаперевізникам скасувати польоти в білоруському повітряному просторі.

Прямі рейси в Білорусь і над її повітряним простором продовжують здійснювати Turkish Airlines, Ryanair, російські, китайські, південнокорейські авіакомпанії.

У Кабміні готові надати підтримку державним і приватним компаніям, що припинили чи обмежили авіаційне сполучення з Білоруссю. Маршрути пропонують перебудувати через повітряний простір України.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна закрила авіасполучення з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути