четвер, 08 квітня 2021 03:06

Ще одна країна відмовилася від вакцини AstraZeneca

Ще одна країна відмовилася від вакцини AstraZeneca
Іспанія відмовилася від вакцини AstraZeneca. Фото: Укрінформ

Іспанія в середу, 7 квітня, призупинила вакцинацію осіб старше 60 років препаратом від Covid-19, розробленим компанією AstraZeneca.

Відповідне рішення в країні ухвалили через ймовірний зв'язок вакцини із рідкісними випадками утворення тромбів, пише The Associated Press.

"Наша стратегія щодо AstraZeneca змінюється", - заявила міністерка охорони здоров'я Іспанії Кароліна Даріас після зустрічі з регіональними керівниками охорони здоров'я.

Вона додала, що в іспанському МОЗ наразі розглядають питання подальших дій щодо людей старших 60 років, які вже отримали першу ін'єкцію вакциною від AstraZeneca. Експерти побіцяли вивчити можливість надання їм другої дози препарату, або ж обмеження одним уколом, який також "забезпечить певний захист".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людям від 18 до 29 років не рекомендують вакцинуватися AstraZeneca

Тим часом в уряді планують щепити від коронавірусу 70% дорослого населення Іспанії (близько 33 мільйонів людей) до кінця літа.

Іспанія обмежила Covid-вакцинацію AstraZeneca через кілька годин після того, як комітет з безпеки Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) дійшов висновку, що між вакциною від коронавірусу AstraZeneca та рідкими випадками утворення тромбів можливий зв'язок.

Минулого тижня вакцинацію літніх людей Covid-препаратом від AstraZeneca обмежили у Німеччині та Франції, а в середу британський уряд рекомендував не щеплювати цією вакциною людей до 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна відмовилася від вакцини AstraZeneca». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути