понеділок, 10 жовтня 2016 03:45

ЄС закликав грузинських політиків не сваритися

ЄС закликав грузинських політиків не сваритися

Євросоюз закликав партії і кандидатів, які беруть участь у виборах в Грузії утримуватися від протистояння і насильства в період, що залишився до другого туру.

Про це йдеться у спільній заяві високого представника Європейського союзу з закордонних справ і політики безпеки Федерікі Могерині і єврокомісара з питань європейської політики сусідства Йоханнес Хана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламентські вибори в Грузії: "Грузинська мрія" перемагає

"Євросоюз твердо підтримує стабільне, демократичне і благополучне майбутнє Грузії. Після завершення виборчого процесу ми будемо готові працювати з демократично обраним новим парламентом та урядом для зміцнення тісних політичних і економічних відносин, що ґрунтуються на взаємних зобов'язаннях згідно з Угодою про асоціацію між ЄС і Грузією. Дуже важливо, щоб обрані в новий парламент члени разом працювали на благо інтересів Грузії", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, партія Саакашвілі "Єдиний національний рух" вважає вибори в Грузії фальсифікованими і скоро оголосить про свої подальші дії.

Вночі прихильники ЕНД вже провели пікет під будівлею Центрвиборчкому Грузії.

За даними обробки 99,41% бюлетенів ЦВК Грузії повідомив, що правляча партія "Грузинська мрія - Демократична Грузія" набирає 48,61% голосів. "Єдиний національний рух" Михайла Саакашвілі займає друге місце з 27,04% голосів виборців.

Зараз ви читаєте новину «ЄС закликав грузинських політиків не сваритися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути