вівторок, 13 серпня 2019 12:11

Екс-президенту Киргистану загрожує довічне

Екс-президенту Киргистану загрожує довічне
Атмабаєву висунули звинувачення. Фото НВ.

У Киргизстані Генеральна прокуратура висунула звинувачення екс-президенту Алмазбеку Атамбаєву у зв'язку з подіями у Кой-Таші.

"Сьогодні звинувачення пред'явлені Атамбаєву. За фактами організації заворушень, незаконному обігу зброї, перешкоджання слідству, захоплення заручників, вбивства і замаху на вбивство", - заявив генеральний прокурор Откурбек Джамшітов, повідомляє "Радіо Азаттик".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США отримали багато інформації – Трамп про вибух на російському полігоні

Атамбаєву пред'явлені звинувачення у низці тяжких злочинів, передбачених різними статтями КК КР - "Організація масових заворушень", "Організація вбивства", "Організація замаху на вбивство", "Організація захоплення заручників".

Атамбаєву загрожує довічне ув'язнення.

У Киргизстані спецназ штурмував будинок колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва у селі Кой-Таш. Спецпризначенцям вдалося затримати екс-президента, однак прихильники почали захищати його. У будинку було чути звуки стрілянини, також відомо про кількох поранених. Згодом з'явилося повідомлення, що прихильники звільнили колишнього президента і захопили силовиків. Алмазбек Атамбаєв керував Киргизстаном у 2011-2017-х. Його звинувачують у корупції. У червні 2019-го парламент позбавив колишнього президента недоторканості. Атамбаєва можуть засудити до довічного ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Екс-президенту Киргистану загрожує довічне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути