вівторок, 16 січня 2018 20:45

Експерт розповів, що чекає на російських солдат у Сирії

Експерт розповів, що чекає на російських солдат у Сирії
16 січня російська авіація здійснила десятки авіаударів по цивільних кварталах в Сирії. Фото: Twitter

На російські війська у Сирії чекає партизанська війна із повстанцями і тривалий процес врегулювання внутрішньої ситуації.

Військові бази РФ будуть піддаватися бомбардуванням з допомогою дронів та атакам партизан, розповів Апострофу експерт Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Виведення російських військ не буде. Їх чисельність будуть навіть нарощувати, якщо ситуація почне змінюватися, впевнений Данилов.

Російська участь у конфлікті переходить в наступний етап. Кожен крок буде підготовкою до попереднього.

Росія прагне поширити свій вплив на Сирію та регіон. На противагу їй може виступити Іран, котрий має свої інтереси. Він поки є союзником РФ та Асада в боротьбі з повстанцями.

Опозиція переходить до тактики партизанської війни — неочікуваний напад, атака і відхід. Застосовують прийоми, котрим навчилися в Ісламської держави.

ІДІЛ успішно застосовувала побутові дрони для атак на танки Асада. Чіпляли до безпілотників дистанційно керовану вибухівку.

6 січня повстанці використали дрони проти російських військових баз — авіабазу у Хмеймімі та базу ВМФ у Тартусі. Скористалися тим, що росіяни та урядові війська не сформували фронт. Мали погане злагодження. Почувалися розслаблено, бо вважали, що бази знаходяться в тилу. 2-тисячний парамілітарний підрозділий "Фатаміюн" з іранських "Стражів ісламської революції" залишив на той час Сирію через протести в Ірані. Ослабив позиції проурядових військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явились фото розбитих російських літаків з авіабази в Сирії

Атака з допомогою дронів — другий напад на авіабазу. Перший здійснили з допомогою гранатометів. Повстанцям зручно вести партизанську війну на тій території — добре вивчили місцевість під час боїв.

Атака на авіабазу у Хмеймімі завдала удару по престижу російських військ. Незавдовго до того базу відвідував Володимир Путін.

Подібні напади будуть продовжуватися.

Вибухівку українського виробництва сирійські бойовики використовували для атак на російські військові бази в Сирії. Про це підозрюють російські військові.ТЕН — вибухову речовину, яку виробляють на українському Шосткинському заводі хімічних реактивів. "Не факт, що заява Росії правдива, оскільки офіційного підтвердження інформації не було, але могло бути, що Україна поставляла боєприпаси за кордон", - заявив полковник Святослав Стеценко .

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, що чекає на російських солдат у Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути