вівторок, 19 вересня 2017 16:21

Ексгумовали 36-ту жертву Смоленської катастрофи

Ексгумовали 36-ту жертву Смоленської катастрофи
10 квітня 2010 року неподалік від військового аеродрому під Смоленськом розбився літак із президентом Польщі Лехом Качинським та високопосадовцями польської влади. Фото: tsn.ua

Сьогодні у польському місті Катовіце ексгумували 36-ту жертву Смоленської катастрофи. Прокуратура не називає прізвище загиблого на прохання рідних. Тіло перевезли до Кракова для проведення судмедекспертизи.

Про це повідомила речник Національної прокуратури Польщі Ева Бялік, інформує РАР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польша виступила з жорсткою заявою проти Росії

У червні торік Національна прокуратура Польщі розпорядилася провести ексгумацію тіл 83 жертв Смоленської катастрофи. Ексгумація розпочалася на початку листопада з президентського подружжя Леха та Марії Качинських. Тоді виявили підміну тіл. Зокрема, у могилі колишнього голови Національного олімпійського комітету Польщі Пьотра Нуровського було поховано міністра канцелярії президента РП Маріуша Гандзліка. Ще у пяти могилах виявили фрагменти тіл інших людей.

До кількох міжнародних лабораторій в Італії та Північній Ірландії відправлять біологічний матеріал жертв катастрофи. Їх перевірять на наявності вибухових речовин.

Польська комісія, що займається повторним розслідуванням Смоленської катастрофи, заявила про сліди вибуху на лівому крилі літака.

Зараз ви читаєте новину «Ексгумовали 36-ту жертву Смоленської катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути