неділя, 01 квітня 2018 10:13

Екс-голову ЦРУ офіційно став держсекретарем США

Екс-голову ЦРУ офіційно став держсекретарем США
Майк Помпео вступив на посаду держсекретаря США. Фото: Reuters

Колишній директор Центрального розвідувального управління Майк Помпео офіційно заступив на посаду державного секретаря США у суботу 31 березня, повідомляє Голос Америки.

Помпео поки що не представив своєї програми дій. За даними американських ЗМІ, він є жорстким і консервативним політиком.

"На відміну від свого попередника, Рекса Тіллерсона, у Помпео немає розбіжностей з главою Білого дому. Очікується, що він спробує реалізувати новий зовнішньополітичний курс адміністрації, відстоюючи принципи і рішення, в першу чергу, внутрішньоамериканських проблем за рахунок відмови від світового домінування", – зазначили у повідомленні.

Очікують, що новий держсекретар спробує реалізувати новий зовнішньополітичний курс адміністрації, відстоюючи засади внутрішньої політики і сповідуючи вирішення, у першу чергу, внутрішньоамериканських проблем за рахунок відмови від світового домінування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіллерсон назвав Вашингтон "дуже підлим містом"

13 березня президент США Трамп зняв Рекса Тіллерсона з посади держсекретаря і запропонував на цю посаду кандидатуру чинного директора ЦРУ Майка Помпео. Місце Помпео на чолі ЦРУ повинна зайняти його заступник Джина Хаспел.

Зараз ви читаєте новину «Екс-голову ЦРУ офіційно став держсекретарем США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути