середа, 07 червня 2017 23:58

Екс-глава ФБР Джеймс Комі: Трамп вимагав від мене відданості

Екс-глава ФБР Джеймс Комі: Трамп вимагав від мене відданості
Трамп вимагав від Комі відданості. Фото: РБК

Президент США Дональд Трамп просив на той час директора ФБР Джеймса Комі присягнути йому особисто на вірність, владнати з розслідуванням по Росії, щоб воно йому не заважало "діяти в інтересах країни", а також припинити слідство відносно Майкла Флінна.

"Зранку 30 березня президент подзвонив мені у ФБР. Він описав розслідування щодо Росії як "хмару", яка нависла над його можливостями діяти в інтересах країни. Він сказав, що не має жодного відношення до Росії, не мав ніяких стосунків з повіями в Росії і завжди припускав, що його записують, коли він перебував у Росії", - зазначається в тексті виступу Комі, цитує Укрінформ.

Крім того, цього, у своїй доповіді екс-керівник Бюро підтвердив, що Трамп просив його про особисту відданість, коли запросив Комі на вечерю. "Через кілька моментів президент сказав: "Мені потрібна відданість, я очікую відданості". Я не рухався, не говорив і не ніяк змінював виразу свого обличчя під час незручної тиші, яка послідувала за цим. Ми просто дивилися один на одного в тиші. Потім розмова перейшла в інше русло, але повернулася згодом до цієї теми наприкінці нашої вечері", - йдеться у свідченнях Комі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампу готують імпічмент

Як стало відомо, Дональд Трамп не скористається правом блокувати свідчення колишнього директора ФБР Джеймса Комі в Конгресі.

Зараз ви читаєте новину «Екс-глава ФБР Джеймс Комі: Трамп вимагав від мене відданості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути