Ексклюзиви
понеділок, 21 березня 2022 08:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Економічна прірва Путіна: США готують нові санкції проти РФ

Економічна прірва Путіна: США готують нові санкції проти РФ
Санкції з боку США і союзників на російську економіку штовхнули президента РФ Володимира Путіна на "відчайдушні заходи". Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки мають можливість ще більше розширити санкції проти Росії за її напад на Україну.

Про це заявив заступник радника з національної безпеки США Даліп Сінгх, пише CNN.

"Ми можемо розширити наші санкції. Вжити заходів, які ми вже застосували, проти більшої кількості цілей. Застосувати їх до тих секторів і банків, яких ми ще не торкнулися. Обмеження також стосуватимуться нафти та газу", – сказав він.

Сінгх вважає, що санкції з боку США та союзників на російську економіку спонукали президента РФ Володимира Путіна вжити "відчайдушних заходів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз збирається запровадити щодо Росії нафтове ембарго

"Я не хочу уточнювати, але думаю Путін знає, про йдеться про головні висоти російської економіки. Це війна Путіна. Це санкції для Путіна, і це труднощі, які він покладає на російський народ. Він самоізолює свою економіку. Зараз Росія швидко рухається до радянського рівня життя 80-х. Вона дивиться в економічну прірву, і це є результатом вибору Путіна, і я бачу з його реакції, куди вона прямує", – сказав Сінгх у відповідь на запитання, що ще може потрапити під санкції.

Один зі світових лідерів у наданні цифрових рішень у галузі управління електроенергією та автоматизації Schneider Electric призупинив інвестиції та постачання в РФ та Білорусь.

Через військове вторгнення Росії Україна втратила $565 млрд. Ці кошти наша держава повинна отримати як репарації від РФ на відновлення.

У складі Міністерства юстиції США з'явилася оперативна група, яка займатиметься стягненням нелегальних активів російських олігархів у межах запроваджених країною санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Економічна прірва Путіна: США готують нові санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути