Ексклюзиви
неділя, 24 січня 2021 00:29

Джонсон здивував експертів заявою про небезпечність нового штаму Covid

Джонсон здивував експертів заявою про небезпечність нового штаму Covid
Досі абсолютно не ясно, чи цей варіант пов'язаний з більш високим рівнем смертності, ніж вихідний штам коронавірусу. Фото: flickr.com

Британські медичні експерти в суботу висловили здивування коментарями прем'єр-міністра Бориса Джонсона, який стверджує, що мутований штам коронавірусу, вперше виявлений у Британії, може бути більш смертоносним.

Досі абсолютно не ясно, чи цей варіант пов'язаний з більш високим рівнем смертності, ніж вихідний штам коронавірусу, заявила Івонн Дойл, медичний директор служби охорони здоров'я Англії (Public Health England). Про це повідомляє DPA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За перші 100 днів 2021 року вакцинують усі групи ризику - ВООЗ

"Є деякі докази, але це дуже ранні докази. Це невелика кількість випадків, і ще занадто рано говорити, що це відбудеться", - сказала вона, маючи на увазі поточні наукові дослідження.

Член британської групи експертів SAGE Майк Тілдеслі погодився з тим, що ще занадто рано говорити про підвищену смертність від нового варіанту. Він сказав BBC, що був здивований заявою Джонсона.

Компанії Pfizer і BioNTech допомагатимуть бідним країнам у боротьбі з коронавірусом у межах програми доступу до вакцин COVAX, яку створили за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон здивував експертів заявою про небезпечність нового штаму Covid». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути