вівторок, 25 жовтня 2022 11:35

Джонсон планує й надалі співпрацювати із Заходом щодо підтримки України – FT

Джонсон планує й надалі співпрацювати із Заходом щодо підтримки України – FT
Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон планує подальшу співпрацю з союзниками щодо підтримки України. Фото: eastnews.ua

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон планує подальшу співпрацю з союзниками щодо допомоги України у боротьбі з Росією.

Він занепокоєний можливим зменшенням допомоги з боку Сполучених Штатів після проміжних виборів у Конгрес. Через це планує і візит до Вашингтона, передає Financial Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ріші Сунак стане прем'єром Великої Британії

В оточенні британського прем'єра повідомляють, що невдала спроба повернути собі посаду прем'єр-міністра не зупинить його від подальшої дипломатичної роботи. Він планує використати власний авторитет для посилення підтримки України на Заході. Експрем'єр Великої Британії планує у Вашингтоні лобіювати подальшу двопартійну підтримку України збоку США.

"Офіційної ролі у нього ще немає, але Борис дуже стурбований ситуацією в Україні. Він вважає, що США та витрати на оборону від них є найкращою силою для військового успіху у війні, і хоче переконатися, що підтримка України не вислизає", – розповів виданню друг Джонсона.

Борис Джонсон відмовився від лідерської гонки в партії консерваторів і від посади прем'єр-міністра Великої Британії. Це залишає місце відкритим для колишнього канцлера Ріші Сунака, який лідирує в номінаціях серед депутатів від торі, маючи 144 прихильників.

Кілька давніх союзників Джонсона, зокрема Суелла Брейверман і Стів Бейкер, підтримали Сунака.

Бориса Джонсона підтримали 59 депутатів-торі, але для того, щоб продовжити вибори, йому потрібно було досягти 100.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон планує й надалі співпрацювати із Заходом щодо підтримки України – FT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути