неділя, 06 червня 2021 18:47

Довідки про щеплення недостатньо. Новий порядок в'їзду до Франції

Порядок в'їзду на територію Франції для іноземних мандрівників набирає чинності у середу 9 червня. Вакцинованим українцям доведеться додатково подавати довідки про ПЛР-тести, а без щеплення до країни не пустять.

Державний секретар з питань туризму Франції детально описав нові вимоги, повідомляє французьке видання Le Figaro.

Європейці, щеплені проти Covid-19, зможуть в'їхати до Франції без необхідності пред'являти докази негативного тесту на ПЛР.

Державний секретар з питань туризму Жан-Батіст Лемуан більш широко розкрив умови в'їзду мандрівників на французьку територію. Країни класифіковані на три окремі зони, умовно позначені за кольором: зелену, помаранчеву та червону.

Автор: lefigaro.fr
  В'їзд до Франції вакцинованим громадянам без ПЛР-тесту можливий лише з країн зеленої зони. Україна потрапила до помаранчевої
В'їзд до Франції вакцинованим громадянам без ПЛР-тесту можливий лише з країн зеленої зони. Україна потрапила до помаранчевої

Для зеленої зони, включаючи країни Європейського Союзу, Австралію, Південну Корею та Ізраїль, існує два сценарія.

"Якщо ви вакциновані та приїхали з однієї з країн зеленої зони, вас не попросять здати тест. Якщо ви не вакциновані, вас попросять тест на антиген або ПЛР, здані менше ніж за 72 години. І - ласкаво просимо до Франції", - сказав держсекретар.

Помаранчева зона стосується країн, де циркуляція вірусу все ще існує, але знаходиться під контролем, і в яких немає тривожних ситуацій. Коротше кажучи, це стосується "більшості країн світу", включно з США та Великобританію. До помаранчевої зони віднесли і Україну.

Для туристів з таких країн існують два сценарії. Для людей, що отримали щеплення, потрібно буде провести ПЛР-тест менш ніж за 72 години до прибуття у Францію, або антиген-тест (TAG) менше ніж за 48 годин. У протилежному випадку, такі туристи "не можуть отримати доступ до французької та європейської землі, за винятком людей з дуже поважними причинами, такими як сімейні, та деякі професійні", пояснив Жан Батіст Лемуан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єгипет змінив карантинні обмеження для туристів

Червона зона враховує країни, "де вірус циркулює досить активно, де є тривожні ситуації". Наприклад, Південна Африка, Бразилія, Індія, Туреччина. Вакциновані чи ні, на територію Франції громадянам таких країн дозволятимуть прибути лише у випадках дуже вагомих причин.

"Це передбачуваний вибір. Нам потрібна безпека здоров'я, щоб уникнути ситуацій із потраплянням мутованого вірусу, які можуть поставити під сумнів усі зусилля, що місяцями докладалися французами", - сказав Жан-Батіст Лемуан.

Франція не надаватиме переваги для допуску на територію країни особам, щепленим російською вакциною Sputnik V.

Російська вакцина Sputnik V не отримала авторизації у регулятора ЄС – Європейському агентстві медичних препаратів.

Зараз ви читаєте новину «Довідки про щеплення недостатньо. Новий порядок в'їзду до Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути