середа, 18 жовтня 2017 01:20

До виборів президента РФ не допустять головного конкурента Путіна

До виборів президента РФ не допустять головного конкурента Путіна
Опозиціонер Олексій Навальний не буде зареєстрований кандидатом на виборах президента Росії у 2018 році. Фото: Фейсбук

Засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний не буде зареєстрований кандидатом на виборах президента РФ-2018. Про це Російській службі Бі-бі-сі повідомив на умовах анонімності співрозмовник в адміністрації президента РФ.

Нинішній глава РФ Володимир Путін ще не оголошував про свою участь у виборах, але, за даними жовтневого опитування Левада-центру, він безперечний кандидат номер один. Підтримати його готові 64% тих, хто збирається прийти на вибори.

Зараз Кремль стурбований не перемогою Путіна, а явкою. Інтерес росіян до виборів із передбачуваним результатом падає: явка на виборах Держдуми 2016 року і на регіональних виборах 2017 року виявилася досить низькою.

Щоб легітимізувати результати виборів, підняти явку і створити інтригу на виборчій кампанії, в Кремлі обговорювали можливість допуску до виборів Навального, писав на початку року Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навального затримали в під'їзді власного дому

Але у вівторок глава ЦВК Елла Памфілова заявила, що Навальний не має права брати участь у майбутніх виборах. "Десь в 2028 році плюс п'ять місяців", - підрахувала Памфілова, коли він зможе стати кандидатом у президенти.

Олексій Навальний - один з найвідоміших російських опозиціонерів: згідно з липневим опитуванням Левада-центру, про нього знають 55% опитаних росіян.

2 жовтня Навального заарештували на 20 діб за заклики до проведення несанкціонованих мітингів. Він заявив, що його затримали, щоб не дати проводити мітинги в Росії в підтримку своєї виборчої кампанії.

Офіційно вибори президента Росії, заплановані на березень 2018 року, будуть призначені в грудні цього року. Нині жодної офіційної виборчої кампанії виборів президента РФ не проводиться.

Зараз ви читаєте новину «До виборів президента РФ не допустять головного конкурента Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути