субота, 01 грудня 2018 18:41

До полонених моряків не пускають адвокатів та консулів

До полонених моряків не пускають адвокатів та консулів
Тюрму "Лефортово" закрили на вихідні. Фото: "Википедия"

До полонених українських моряків не можуть потрапити адвокати та українські консули.

У суботу та неділю СІЗО "Лефортово", в якому тримають полонених українських моряків, закрили для відвідувань повідомив адвокат Микола Полозов "5 каналу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські моряки розповіли про умови в "Лефортово"

"Російська влада дали інформацію українській стороні про те, де перебувають моряки ввечері в п'ятницю, коли СІЗО було закрито. Субота, неділя - СІЗО теж закрито. Раніше, ніж в понеділок, ні консули, адвокати потрапити туди не зможуть. Там посилений прохід для адвокатів, необхідно отримувати дозвіл слідчого, а це може затягнути процес і на день, і на два, і на тиждень, в залежності від бажання слідчого давати дозвіл", - сказав Полозов.

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових поранені, 2 із них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому запропонувала вводити воєнний стан. На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Зараз ви читаєте новину «До полонених моряків не пускають адвокатів та консулів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути