Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2018 11:10

До Європи насувається холодний циклон "Звір зі Сходу"

  На території Великобританії очікуються морози і снігопад триватимуть чотири дні. Фото: ua.news
На території Великобританії очікуються морози і снігопад триватимуть чотири дні. Фото: ua.news

В Європі настала аномально холодна погода, яка прийшла в європейські країни з території Сибіру. ​

У британських ЗМІ феномен називають "Звір зі Сходу" (the Beast from the East). На території Великої Британії очікуються морози і снігопади триватимуть чотири дні. Синоптики попереджають, що сильні снігопади можуть призвести до збоїв у роботі мобільного зв'язку, перебоїв подачі електрики і проблем з транспортом, пише interfax.com.ua.

"Можуть статися запізнення і скасування авіарейсів і поїздів. Можливі відключення електрики, також може постраждати мобільний зв'язок", - наводить телеканал Sky News слова представника метеорологічної служби Великої Британії.

Залізничний оператор Greater Anglia вже скасував деякі поїзди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різка зміна погоди: міцний мороз та снігопади

У Франції в 37 департаментах було підготовлено понад 1,3 тис. місць тимчасового розміщення для бездомних, яким потрібно перечекати холоди. В Парижі влада готова надати тимчасове проживання для 500 осіб.

В комуні Валанс у Франції, де температура опустилася до -3°С, від холоду помер бездомний. Найбільш холодними днями стануть вівторок і середа, на сході країни температура може опуститься до -6°... -10°С. Влада закликала готуватися до сильних холодів жителів Австрії, Угорщини, Італії та Іспанії.

У Римі напередодні снігопадів влада оголосила про закриття шкіл і дитячих садів у понеділок. У римському університеті Сапієнца в понеділок скасували іспити. Через холод в Римі закриті для відвідування парки, вілли і кладовища. Спостерігаються збої в русі поїздів.

У Турині через снігопад у неділю скасували матч 26-го туру чемпіонату Італії між "Ювентусом" і "Аталантою". У Венеції в цей же день впала одна з опор моста Свободи, який зв'язує місто з материком, в результаті на деякий час було перекрити автомобільний рух в обидві сторони.

ЗМІ повідомляють, що в румунському місті Бреїла влада вирішила напередодні холодів доставить в лікарні всіх вагітних жінок і пацієнтів, яким необхідний діаліз, щоб вони точно змогли вчасно отримати допомогу.

У туніському порту Сфакс затриманий корабель, що вийшов з порту Новоросійська. На його борту знаходиться військова техніка. Судно Ural під прапором Панами прямувало в Камерун і зупинилося в Тунісі для ремонту. Оператор корабля — турецька компанія. Під час огляду туніська митниця виявила на кораблі 24 контейнери з бойовими машинами піхоти, бульдозерами, військової уніформою та обладнанням супутникового зв'язку. Зараз екіпаж перевіряють на причетність до тероризму.

Зараз ви читаєте новину «До Європи насувається холодний циклон "Звір зі Сходу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути