вівторок, 09 серпня 2022 05:19

Спецтема: Війна Росії проти України

До Білорусі прилетів черговий літак РФ. Міг привезти ракети для С-400

До Білорусі прилетів черговий літак РФ. Міг привезти ракети для С-400
РФ звозить ракети у Білорусь. Фото: t.me/Hajun_BY

У білоруський Гомель прилетів російський транспортний літак Іл-76, який міг доставити ракети для зенітних комплексів С-300/400.

Літак Іл-76 ВКС РФ з реєстраційним номером RA-78842 прибув в аеропорт "Гомель" 8 серпня приблизно о 15:30 і полетів в районі 18:05, повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Це вже третій російський Іл-76, який прилетів до Гомеля за останні три дні. Після прильоту літака, на виїзді з міста по трасі М5 в напрямку перетину трас М5 і М8 було помічено рух двох тралів, кожен з яких перевозив по чотири ракети, імовірно під ЗРК С-300/С-400.

Примітно, що маршрут руху тралів повторює той, що був 5 серпня, коли Іл-76 ВКС РФ вже привозив партію ракет для ЗРК С-300/400 в Гомель. Імовірно, трали могли транспортувати ракети на аеродром в Зябрівці, який контролюється силами ЗС РФ.

На території Білорусі спостерігають активне пересування військової техніки армій Росії та Республіки Білорусь. На аеродромах помічено Іл-76, свідчить моніторинг військової активності на території Білорусі. На залізничній станції – колону білоруських БТР, а на трасі – тентовий МАЗ.

Зараз ви читаєте новину «До Білорусі прилетів черговий літак РФ. Міг привезти ракети для С-400». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути