четвер, 02 червня 2022 17:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Для якнайшвидшої поставки українцям: США заздалегідь розмістили HIMARS у Європі

Для якнайшвидшої поставки українцям: США заздалегідь розмістили HIMARS у Європі
США заздалегідь розмістили HIMARS у Європі. Фото: Getty Images

У Міноборони США розповіли, що ракетну артилерійську систему з боєприпасами HIMARS заздалегідь розмістили в Європі. Зробили це, щоб якнайшвидше доставити українцям.

У рамках нового пакету військової допомоги США буде чотири системи HIMARS, розповів заступник міністра оборони з питань політики Колін Каль під час інтерв'ю.

За його словами, Пентагон попередньо розмістив ці системи в Європі, аби забезпечити якнайшвидшу поставку HIMARS до України. Очікували лише остаточне рішення від президента США Джо Байдена.

Заступник міністра оборони сказав, що перед тим, як ракетні системи почнуть використовувати на полі бою, українські військові мають пройти навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція надасть Україні протикорабельні ракети та іншу зброю

"Це системи, на яких українцям треба навчатися (працювати. – Gazeta.ua). Ми думаємо, це займе близько трьох тижнів. Вони повинні знати не тільки те, як користуватись системами, а й як підтримувати систему – йдеться про логістику, технічне обслуговування тощо", – сказав Каль.

Журналіст запитав, чи мають США конкретні зобов'язання від України про те, що ця зброя не завдасть удару по російських містах. Заступник міністра оборони відповів, що так.

Також Каль розповів, що, крім нових РСЗВ, у пакет військової допомоги Україні увійдуть чотири гелікоптери Мі-17, тисяча ракет Javelin, 15 тактичних машин, п'ять контрбатарейних радарів, два радари повітряного спостереження, шість тисяч одиниць протитанкового озброєння; ️15 тис. боєприпасів до гаубиць, а також інше обладнання.

В рамках 11-го пакету допомоги Україні США направлять високомобільні артилерійські ракетні системи американського виробництва, відомі як HIMARS. Вони дозволять запускати ракети на відстань від 80 до 300 км, розповіли в адміністрації США. Зазначається, що це набагато більше, ніж усе, що було надіслано Україні раніше.

Зараз ви читаєте новину «Для якнайшвидшої поставки українцям: США заздалегідь розмістили HIMARS у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути