середа, 28 квітня 2021 15:36

Для суддів із Covid-19 забронювали розкішний готель

Для суддів із Covid-19 забронювали розкішний готель
Реакція суду з'явилася після того, як юристи та громадяни розкритикували рішення влади. Фото: pixabay.com

Влада Індії наказала перетворити пʼятизірковий готель у Делі на медзаклад винятково для госпіталізації Covid-хворих суддів та їхніх родичів. Лікування в готелі мала здійснювати провідна міська лікарня.

Це спричинило хвилю обурення, адже в столиці не вистачає ліжок для інфікованих, а померлих не встигають кремувати, пише Reuters. У суді заперечують, що просили владу зарезервувати 100 номерів у готелі-люкс.

"Ми лише сказали, що якщо працівник суду, суддя або члени його родини інфікуються, їх мають госпіталізувати", — пояснили там. І додали, що скасують наказ, якщо місцева влада сама його не відкликає.

Реакція суду з'явилася після того, як юристи й громадяни розкритикували рішення влади Делі. Речник опозиційної партії Джейвір Шергілл зазначав, що рішення влади суперечить праву на рівність, закріпленому в Конституції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіла спалюють у парках. Крематорії переповнені через стрімке поширення коронавірусу

Країна втратила контроль над поширенням коронавірусу, а система охорони здоров'я досягла межі. Столиця Індії — одне з найбільш постраждалих міст під час другої хвилі захворюваності на коронавірус. Кожна третя протестована людина в Делі має позитивний результат.

Соцмережі переповнені проханнями надати кисень, лікарняні ліжка чи місце у відділенні інтенсивної терапії для близьких, які негайно потребують порятунку.

За даними міністерства охорони здоров'я, в Індії з населенням 1,366 млрд людей зафіксовано 17,3 млн випадків інфікування й 195,1 тис. смертей від коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Для суддів із Covid-19 забронювали розкішний готель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути