понеділок, 26 квітня 2021 14:01

Діяльність штабів Навального в Росії призупинили, справу розглядають у закритому режимі

Діяльність штабів російського опозиціонера Олексія Навального призупинив Московський міський суд у понеділок, 26 квітня. Таке рішення суд виніс у справі про визнання цих організацій екстремістськими за позовом прокуратури.

З посиланням на члена об'єднання юристів "Команда 29", яке представляє інтереси структур Навального, Валерію Ветошкину, повідомляє DW.

Прокуратура також клопотала про припинення діяльності інших структур Навального - Фонду боротьби з корупцією і Фонду захисту прав громадян. Однак питання про це ще не вирішене.

"Суд призупинив діяльність штабів Навального, аналогічне питання щодо ФБК ще не вирішене", - пояснила Ветошкина.

Раніше про припинення діяльності не тільки штабів Навального, але і ФБК повідомив у своєму мікроблозі Twitter директор фонду Іван Жданов.

Автор: twitter.com/ioannZH
  Іван Жданов опублікував у Twitter фото судового рішення про призупинення діяльності штабів Навального
Іван Жданов опублікував у Twitter фото судового рішення про призупинення діяльності штабів Навального

Він опублікував скани судового рішення, в якій прокурор Москви заявляє, що структури Навального розміщують на своїх сайтах "екстремістські матеріали, заклики до здійснення екстремістської діяльності, масових заворушень, участі в неузгоджених уповноваженими органами публічних заходах, та ін."

У документі також стверджується, що "екстремістська діяльність руху тягне за собою порушення прав і свобод людини та громадянина, заподіяння шкоди особистості, здоров'ю громадян, навколишньому природному середовищу, громадському порядку, громадській безпеці, суспільству і державі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ затримали 1,2 тис. людей на акціях підтримки Навального

Прокурор попросив суд заборонити структурам Навального розміщувати матеріали в інтернеті, проводити публічні заходи, брати участь у виборах і референдумах.

У понеділок Мосміськсуд приступив до розгляду позову прокуратури Москви від 16 квітня про визнання структур Навального екстремістськими організаціями. Позов розглядається в закритому режимі у зв'язку з тим, що матеріалам справи присвоєно гриф "секретно".

23 кітня російський опозиціонер Олексій Навальний припинив голодування, яке почав у колонії 31 березня.

Напередодні піти на такий крок його закликали особисті лікарі.

Зараз ви читаєте новину «Діяльність штабів Навального в Росії призупинили, справу розглядають у закритому режимі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути