четвер, 18 липня 2024 21:19

Демократи замість Байдена можуть підтримати Камалу Гарріс - опитування

Демократи замість Байдена можуть підтримати Камалу Гарріс - опитування
Камала Гарріс може піти на вибори замість Джо Байдена. Фото: instagram.com/kamalaharris

Більшість членів Демократичної партії США вважають, що віцепрезидентка Камала Гарріс у передвиборчих перегонах може замінити президента Джо Байдена, якщо він не піде на вибори.

79% демократів підтримали б Гарріс як кандидатку від Демократичної партії, якби Байден зійшов з перегонів. Про це свідчить опитування Economist/YouGov, повідомляє The Hill.

28% партійців вважають, що Гарріс має більше шансів перемогти республіканця Дональда Трампа, аніж чинний президент. 32% вважають, що віцепрезидентка має такі ж шанси.

45% опитаних демократів вважають, що Байден не повинен брати участь у виборах, тоді як 41% вважають, що він має продовжити боротьбу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден захворів на Covid-19

Серед демократів, які вважають, що чинний президент має піти, 68% занепокоєні його віком, здоров'ям чи когнітивними функціями. Близько 23% назвали головною причиною своєї відповіді стурбованість здатністю Байдена перемогти Трампа.

При цьому мало хто вірить, що Байден вийде з передвиборчих перегонів. 4% американців вважають, що він дуже ймовірно відмовиться, 15% сказали, що це досить ймовірно. 65% вважають, що це малоймовірно.

Опитування проводилося серед 1582 респондентів з 13 по 16 липня і має похибку близько 3,1%.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що готовий вийти з президентських перегонів, якщо матиме серйозні проблеми зі здоров'ям.

Кілька днів тому Байден під час пресконференції відкинув заклик покинути президентські перегони. Тоді він заявив, що ще в лютому пройшов три неврологічні обстеження і вони показали хороші результати.

Зараз ви читаєте новину «Демократи замість Байдена можуть підтримати Камалу Гарріс - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути