вівторок, 07 червня 2022 15:24

Дані про золотовалютні резерви Росії хочуть зробити держтаємницею

Дані про золотовалютні резерви Росії хочуть зробити держтаємницею
Золотовалютні резерви РФ хочуть зарахувати до держтаємниці. Фото: pexels.com

У Російській Федерації запропонували засекретити дані про золотовалютні резерви.

Цю інформацію хочуть зарахувати до державної таємниці. Причиною назвали нібито захист даних від "недружніх держав". Відповідний законопроєкт розробило міністерство економічного розвитку Росії. Урядова комісія із законопроєктної діяльності вже схвалила документ, пише РБК.

У країні-загарбниці запропонували "встановити режим таємності для відомостей про розмір золотого запасу й валютних резервів". Автори документа хочуть внести поправки до закону про держтаємницю, додавши дані про розмір золотого запасу й валютних резервів з переліку відомостей, що не підлягають засекреченню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відкрила коридор з Кримом через окуповані території - Шойгу

Центробанк РФ ще раніше максимально скоротив обсяг відкритої інформації про резерви. Зокрема, приховали дані щодо валютної та географічної структури золотовалютних резервів. Таке рішення ухвалили через посилення санкцій проти Росії та заморожування близько половини російських золотовалютних резервів - $300 млрд.

Загальний обсяг золотовалютних резервів РФ станом на 27 травня, за поки що відкритими даними Центробанку Росії, становив $589,6 млрд разом із заблокованими коштами.

У Російські Федерації почався новий відлік до дефолту - 30 днів з 29 травня. Іноземним інвесторам не надійшли на рахунки виплати за державними облігаціями. Станом на вечір п'ятниці купонні виплати в євро й доларах на суму близько $100 млн не надійшли на рахунки інвесторів, що започаткувало 30-денний пільговий період.

Зараз ви читаєте новину «Дані про золотовалютні резерви Росії хочуть зробити держтаємницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути